Aardbeien, de lekkerste!
Zoals jullie al eerder konden lezen heb ik een heel erg leuk project op de planning staan. Ik ga op stap met Boerenbond en Landelijke Gilden, op zoek naar de verhalen achter lekkere Belgische producten. Meer daarover lees je in deze blogpost) Na mijn bezoekje bij aardbeienteler Juwel Fruit (waar ik uiteraard niet naar huis kon gaan zonder enkele bakjes aardbeien te kopen) had ik meteen zin om de keuken in te duiken.
En nu hoop ik jullie natuurlijk ook te inspireren met een lekker Cookamealtje! Want hoewel aardbeien natuurlijk ook gewoon heerlijk zijn om puur natuur te eten, kan je met dit Belgische fruit ook zoooo veel lekkers klaarmaken!
Zalig zoet én eenvoudig!
Een grote meringue (twee stuks om precies te zijn), een serieuze portie verse slagroom, héél veel verse aardbeien en om af te werken enkele frambozen en muntblaadjes. De combinatie ziet er niet alleen overheerlijk uit… ze is het ook! Met dit dessert tover je gegarandeerd een glimlach op ieders gezicht!
En I promise… ook JIJ kan dit heerlijke dessert klaarmaken. Want hoe spectaculair het er ook mag uitzien… een moeilijke bereiding is het absoluut niet!
Pavlova met aardbeien
Voor 8 personen:
250 g bloemsuiker
4 eiwitten
2 el maïzena
1 tl azijn
500 ml volle room (voor de NL lezers, slagroom)
250 g aardbeien
50 g frambozen
Extra: 2 bakplaten, bakpapier
- Verwarm je oven voor op 150°C
- Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe terwijl je blijft kloppen
- Voeg de azijn en de maïzena toe en klop verder tot het eiwit glanzend wit en stevig is
- Bekleed de bakplaten let bakpapier
- Teken twee cirkels (van ongeveer 20 cm doorsnede) op het bakpapier
- Verdeel het eiwit binnen deze cirkels
- Zet 45 min. in de voorverwarmde oven
- Laat de pavlova volledig afkoelen
- Klop de room stijf
- Leg de eerste pavlova op een serveerschaal en verdeel hierover de ¾ van de opgeklopte room
- Leg hierop de tweede pavlova
- Werk af met de rest van de room, aarbeien en frambozen
De Cookameal-Vlog in samenwerking met Boerenbond en Landelijke Gilden gemist?
Bekijk hem dan nu!
Sarah’s little kitchen
Inspiratie voor deze lekkernij vond ik bij blog-collegaatje Sarah van Sarah’s little kitchen. Deze lieve madam is af en toe een tikkeltje onzeker maar dat is volgens mij helemaal niet nodig! Ze heeft namelijk héél wat in haar mars. Haar (Engelstalige) blog is een echt paradijs voor wie graag bakt en helemaal gek is op desserts! Daarnaast is ze ook echt aangenaam gezelschap (tijdens lange autoritjes enzo – inside joke). Kortom, een toppertje!
Check dus zeker haar blog voor een overdosis zoet! www.sarahslittlekitchen.com/
In samenwerking met Boerenbond en Landelijke Gilden
Meer info over de activiteiten van Boerenbond en Landelijke Gilden?
Check dan zeker hun website!
.
Verse producten uit eigen land zijn altijd het fijnst he? Ik gebruik altijd de Hollandse aardbeien als daar het seizoen voor is! Super lekker, gewoon geen suiker voor nodig. Ik vind zo’n Pavlova er altijd zo leuk uit zien!
Mmmm… pavlova…! Dat ziet er goed uit! 😋
Oh bedankt Dorien! Doet me plezier!
Oh…dat ziet er lekker uit. Vol met aardbeien. Love it
Het lijkt me niet alleen erg lekker, het ziet er ook nog eens ontzettend mooi uit!
Ik ben niet van het zoet maar die aardbeien zien er echt goed uit en die vind ik dan wel weer super lekker!
Bedankt! Ja kan hem zelfs afwerken met een snuifje zwarte peper van de molen… voor een extra touch 🙂
toeval bestaat niet. Tot vorige week had ik hier nog nooit van gehoord! Toen vertelde een vriendin mij over de heerlijke pavlova die haar nichtje uit Australie had gemaakt voor een neven en nichten dag. En nu heb ik het recept. Dank je wel!!
Dit klinkt zoo super lekker!
Ik krijg spontaan honger!!
#missiegeslaagd
EN ik ben dol op eiwitschuim EN ik ben dol op aardbeien. Dus dit is zeker een recept voor mij!!!
Oh wauw dat klinkt echt zo goed in mijn oren. Zeker recept wat ik even bewaar
Ooh dit ziet er heerlijk uit! Ik ben dol op aardbeien en alles wat zoet is!
Oh dan moet je deze zéker eens uitproberen!
Dat ziet er heerlijk uit! Een meringue lijkt me altijd zo ingewikkeld. Vooral dat gedoe met de eiwitten lijkt me lastig.
valt best wel mee hoor, gewoon eens testen!
Dit ziet er heel erg lekker uit. Ben echt dol op merengue. Ga dit binnenkort zeker een keertje maken