Mini-framboostaartjes
1 pakje roomkaas (175g)
60g suiker
2 tl citroensap
2 tl citroenzeste
2 tl vanille extract
2 vellen bladerdeeg (230g/stuk)
1 ei
frambozenconfituur
32 verse frambozen
Garnering: poedersuiker
- Verwarm de oven alvast op 200°
- Bekleed je bakplaat met bakpapier
- Klop met behulp van de garde van je keukenmachine de roomkaas tot hij zacht is
- Voeg het citroensap, de citroenzeste, vanille en suiker toe
- Klop tot een egale massa
- Snij nu 8 viekanten uit het bladerdeeg*
- Verdeel de vierkanten over je bakplaat.
Let op: Laat voldoende ruimte, ze mogen elkaar niet raken
- Schep in het midden van elke vierkant een grote eetlepel van het roomkaasmengsel
- Druk het mengsel plat tot een cirkel
- Doe een klein schepje frambozenconfituur op het mengsel
- Plaats per gebakje 4 frambozen bovenaan
- Snij nu de hoekjes van de vierkanten in, zorg dat je het roomkaasmengsel niet raakt
- Plooi de hoekjes naar het midden en druk zachtjes aan
- Meng het ei met 1 el water en klop los
- Smeer het mengsel met een bakborstel over het deeg
- Schuif de taartjes de oven in en laat ze 15 min bakken
- Serveer op kamertemperatuur met een beetje poedersuiker
* Ongeveer 5×5, gebruik een uitsteekvorm
Ohlala, die zien er heerlijk uit! Bedankt om het recept te delen 🙂
Graag gedaan 😉
Deze taartjes zien er zo heerlijk uit! Bij een volgend feestje zelf ook eens maken 🙂
super!
Ooh yum! Ziet er kei schattig uit! En lekker of course 😀