Jean de overbuurman
Jean is 83 jaar en hij is mijn lieve overbuurman. We kennen elkaar eigenlijk niet zoooo heel goed hoor, maar Jean is altijd ontzettend vriendelijk wanneer we elkaar tegenkomen op straat. Sinds zijn vrouw enkele jaren geleden overleden is woont Jean alleen in zijn huisje. En eerlijk? Ik bewonder hem echt… Hij kookt zelf (af en toe haalt hij wel iets uit verklapte hij mij) en doet eigenlijk gewoon alles nog zelf. Sjiek toch?
Bovendien weet ik dat hij Cookameal en mijn blogavonturen volgt. Zo krijg ik af en toe een mailtje van hem, want ja hoor hij probeerde zelfs al een paar Cookamealtjes uit! Een paar weken geleden kwam hij aanbellen en had hij een zilverpapier-pakketje bij. Havermoutkoekjes, speciaal voor mij gebakken. Omdat hij ze zelf zo lekker vond, en omdat hij dacht dat ze misschien wel een goed receptje waren voor de krant, kwam hij een portie brengen. Want “ik moest ze even goedkeuren”. Nog geen uurtje later zat het recept in mijn mailbox en het duurde dan ook niet lang voor ik met zijn recept aan de slag ging. Of ik de koekjes lekker vond? Zeker en vast! En ik was niet alleen… de koekjes waren in een mum van tijd allemaal op.
Ik besloot dan ook om Jean een plekje in De Zondag te geven, met zijn koekjes als #zondagsekost. Want een overbuurman als Jean, die moet je af en toe eens in de kijker zetten, toch? En aangezien ik geen foto van hem had ging dus aanbellen. Hij was een beetje verlegen denk ik (want ja daar stond ik dan met mijn grote camera), maar het resultaat mag er zijn.
Benieuwd wat jullie vinden van Jean’s havermoutkoekjes!
Jean’s havermoutkoekjes
INGREDIËNTEN VOOR +- 16 koekjes
250 g havermout
160 g boter
50 g rietsuiker
150 g bloem
3 eieren
1 pakje vanillesuiker
1/2 pakje bakpoeder
100 g chocoladeblokjes
175 g gemengde noten
Lekkere variatie: voeg eventueel rozijnen en/of veenbessen toe
- Doe de havermout in een mengkom
- Smelt de boter en giet over de havermout
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed
- Zet in de koelkast terwijl de oven opwarmt op 180°C
- Maak ongeveer 16 bolletjes van het deeg
- Schik de deegballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat
Tip: laat wat ruimte tussen! - Duw de deegballetjes plat
- Bak gedurende 20 à 25 minuten
- Laat afkoelen en geniet
.
En nu, aan het bakken maar!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van Jean uit Deurne, bedankt Jean!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Ohhh die koekjes zien er heerlijk uit, die lust ik denk ik ook wel. Ik onthou dit recept zeker.
Beste Jean (ik veronderstel dat hij meeleest! 😉 )
bedankt dat je dit recept wilde delen, ik wil al zo lang eens havermoutkoekjes bakken. Dit weekend heb ik niet veel op de planning staan, het uitgelezen moment dus!
Oh ik hoop dat hij mee leest!
Wauw ziet er echt super lekker uit! Die wil ik ook wel eens maken.
doen doen doen!
mmm deze koekjes zien er zo zalig uit dat ik het receptje ga delen met een vriendin.
Oh dat ik leuk om te lezen Sanne, bedankt!
De koekjes zien er echt lekker uit, slechts één nadeel 300 kcal per koekje !!!.
Totaal,recept bevat 4850 kcal.
Hoi Rohny, het zijn inderdaad geen super gezonde koekjes. Bezorg me gerust je favoriete gezonde koekje/tussendoortje!
We hebben dit uitgeprobeerd en de koekjes zijn heel lekker. Omdat we ze niet direct opeten hebben we een deel ingevroren. Bedankt voor het recept.
Heel leuk om te lezen, als ik de over buurmand tegenkom zal ik het hem zeker ook zeggen 😉