Gegrilde pompelmoes
Wel… ik moet toegegeven dat ik niet zo zeker was toen ze de oven in gingen. Warm fruit is zo niet altijd mijn ding. Gelukkig was het resultaat meer dan gewoon lekker, ik ben fan!
De pompelmoezen hebben niet veel tijd nodig, eventjes onder de hete grill tot de suiker begint te karameliseren en je bent helemaal klaar. Ook leuk: Dit is een receptje dat je de ganse dag door kan klaarmaken. Bij het ontbijt, als tussendoortje of zelfs als gezond dessert.
Per persoon
1 rode pompelmoes
1 tl rietsuiker
Kaneelpoeder (naar smaak)
- Verwarm de grill van je oven
- Halveer de pompelmoes
- Leg de halve pompelmoezen in een ovenschotel met de snijkant naar boven
- Verdeel er 1 tl rietsuiker over en bestrooi met een beetje kaneelpoeder (naar smaak)
- Plaats de pompelmoezen ongeveer 5 minuten onder de warme grill, tot de suiker begint te karameliseren
- Haal uit de oven en serveer lauwwarm
Tips van mij én van jullie!
* Moeilijk om op te eten? Snij het vruchtvlees al even los met een scherp mes voor het grillen
* Serveer met een flinke schep Griekse Yoghurt! Heerlijk ontbijt of tussendoortje!
* Zalig als dessert met een bolletje ijs (Bedankt Jonny Gielens!)
* Ook lekker met een beetje ahornsiroop of honing  en rozemarijn (Bedankt Marrie Wattiez!)
* Of munt! (Bedankt Marrie Wattiez!)
Getest & goedgekeurd! 🙂
Superleuk om te lezen!