Een must-try
Eerst en vooral is de ster van dit recept een lekkere Belgische peer. Toevallig of niet nu volop verkrijgbaar van lokale producten. Ideaal, want dat wil niet alleen zeggen dat ze extra lekker zijn én ze een lage ecologische voetafdruk hebben… maar ook dat de prijs gunstig is. Logisch, want er is nu veel aanbod. (En dat is trouwens voor de meeste verse ingrediënten zo!)
Oh en daarbovenop hou ik ook enorm van de combinatie van het lauwwarme fruit met het krokante bladerdeeg en het frisse roomijs. Een stevige schep gezouten karamelsaus (al dan niet zelfgemaakt) maakt het voor mij helemaal af. Dit dessert moet je echt uitproberen.
Gebakken peer taartjes met ijs en gezouten karamel
Voor 4 personen
4 grote peren
1 rol bladerdeeg
2 el melk
4 grote bollen vanilleijs
Optioneel: (gezouten) karamelsaus
- Verwarm je oven voor op 200°C
- Schil de peren en halveer ze, laat het steeltje er aan
- Verwijder het klokhuis met een meloenschep
- Leg de peren met de snijkant naar beneden op een ovenplaat met bakpapier.
- Verdeel het bladerdeeg in 4 stukken
- Vorm het bladerdeeg rond de peer
- Prik gaatjes in het bladerdeeg
- Maak met de overschot van het deeg blaadjes
- Plak de blaadjes aan het steeltje vast met een beetje melk
- Bestrijk het deeg met de rest van de melk
- Bak de peren gedurende 15 Ã 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg mooi goudgeel is
- Serveer de peer taartjes lauw met een bol vanille-ijs en (gezouten) karamelsaus
Goed vieren dan hé 😉
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Op zoek naar nog meer lekkere dessert? Klik hier!