Ook in de herfst kan je heerlijk genieten van een fruitsalade. Breng het zonnetje in huis met deze kleurrijke combinatie van “fruit van bij ons” en “fruit van ver weg”. Voeg daar dan nog wat munt aan toe en je dag kan niet meer stuk!
Voor 4 personen
2 appelsienen
1 pompelmoes
2 kaki/persimmons
3 peren
1 granaatappel
Sap van 1 limoen
10tal blaadjes verse munt
- Schil de appelsienen en de pompelmoes en snij in partjes
- Was de kaki en de kaki en snij ze in hapklare stukken
- Meng het limoensap on de vruchten en doe alles in een schaal
- Snij de granaatappel doormidden. Leg de platte kant in je hand, hou je vingers gespreid. Sla dan met een pollepel op de bovenkant, boven een schaal. De pitjes vallen er moeiteloos uit.
- Verdeel de granaatappelpitjes over de fruitsalade
- Serveer met enkele blaadjes verse munt
Goed nieuws! Deze fruitsalade eet je gewoon de hele dag door: ’s Morgens met een heerlijke yoghurt en granola, ’s middags bij je lunch en last but not least ’s avonds met een bolletje ijs. YUMMMIE!