Een dessertje dat hier nog vaak op tafel zal staan. Deze frambozenmousse is lekker, eenvoudig en serveert leuk. What more do you need?
Amylia en de roze mousse
Toegegeven, ik heb het lang niet zo gehad voor roze mousse. Ik heb er vroeger namelijk eens een serieus ‘fratske’ mee voorgehad. Ik wou als kind altijd helpen. Helpen koken, helpen met de tafel te dekken en dus ook helpen met alles op tafel te zetten. Ik moet zo’n jaar of vier geweest zijn, en mijn mama had roze pudding of mousse gemaakt. Een grote pot. En jup, Amyliake wou die pot heel graag naar de eettafel brengen waar papa en de zussen klaar zaten om te smullen. Je voelt het al aankomen, dat liep dus grondig mis.
Als mijn papa het verhaal vertelt, in geuren en kleuren, dan gaat het echt als een scène in een film. Een schattig meisje met een veel te grote glazen schotel pudding. De mama die vervolgens vraagt of die pot toch zeker niet te zwaar is. Het meisje dat zelfverzekerd nee knikt en met de pot de keuken uitstapt. Om dan te struikelen over het hoekje van het tapijt en met pot en alles door de living te vliegen… met een stuk glas in mijn pols en een enge rit naar het ziekenhuis tot gevolg. Ik hield er gelukkig enkel een litteken en wat minder ‘goesting’ voor roze desserts aan over.
Nu, vele jaren nadien, kreeg ik een inzending voor Zondagse Kost van een schattig meisje Ylana die graag met haar frambozenmousse heel graag in de krant wou komen. Een mailtje dat ik niets links kon laten liggen. Ik testte het recept uit en wauw, zo lekker!
Probeer dit heerlijke cookamealtje dus zeker uit… en laat alsjeblieft de pot niet vallen!
Frambozenmousse
Ingrediënten voor 4 personen
300 g frambozen (mag ook diepvries zijn, laat deze dan eerst ontdooien)
400 ml room
70 g suiker
3 blaadjes gelatine
Garnering: slagroom, extra frambozen, muntblaadjes
- Meng de suiker met de frambozen
- Pureer of zeef fijn
- Week de gelatine in koud water
- Warm het frambozenmengsel op
- Voeg de gelatine toe en roer tot deze is opgelost
- Laat het frambozenmengsel afkoelen tot kamertemperatuur
- Klop ondertussen de room stijf
- Schep het frambozenmengsel door de opgeklopte room
- Verdeel over potjes en zet enkele uren in de koelkast.
- Serveer met een schepje extra slagroom, frambozen en munt
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van Ylana, een knappe meid van 13 jaar die later graag patissier wil worden, de max!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Easy en lekker, ideaal zomersdessert
Hoi Marijke, zo tof om te lezen! Hopelijk mag ik je nog vaker inspireren 😉
ik vond een heerlijk dessert om bij de koffie of bij een feestje te geven
Geweldig, hopelijk mag ik je nog vaker inspireren!
Ziet er lekker uit! Gebruik je gewone kristalsuiker? En echte slagroom voor erop of opgeklopte room?
Hoi!
Yes, ik gebruikte gewone kristalsuiker. Bovenop afgewerkt met vers opgeklopte room. Geniet er van 😉
ik vond een heerlijk dessert om met je vrienden te delen
Bedankt Freddy, dat doet me heel veel plezier!