Gezien in Disneyland Paris, thuis lekker nagemaakt!
#Disneycopycat
Het tweede weekend van januari was met stip op een het meest magische weekend van dit jaar. Ok ok, het jaar is nog niet zo lang bezig… Maar het zal niet zoooooo makkelijk te overtreffen worden! Dat weekend trokken Dimitri en ik met de Thalys (hoe anders?) naar Disneyland Paris. En dat deden we niet alleen. Het uitstapje was een verrassing (en Kers/Nieuwjaarscadeau) voor onze petekindjes, twee geweldige kerels: Matthijs en Leon. Hoe sneller hoe beter en hoe spannender hoe cooler. En toch deden ook de meer sprookjesachtige activiteiten hun hartje sneller slaan. Met stip op één de fantastische, spectaculaire, sprankelende avondshow Disney Illuminations. Ook het diner bij ‘Mickey’s Café’ (Disney Village) inclusief een bende vrolijke Disney figuren viel ontzettend in de smaak.
Naast de geweldige attracties en de vaste shows startten er dat weekend ook een nieuw ‘Disneyseizoen’ met dit keer in de spotlights #frozencelebration en #legendsoftheforce. Bon, je moet geen Einstein zijn om te bedenken welke van de twee de jongens het leukste vonden zeker? Hehe! Bij zo’n nieuw seizoen horen onder andere indrukwekkende nieuwe shows, speciale attracties, ontmoetingen (De leukste vond ik stiekem Olaf!) ennnnnn ook speciale lekkernijen.
Ik zag vooraf op de website twee koekjes die ik absoluut wou proeven… maar ik vrees dat ze zo veel succes hadden dat ik ze nergens meer kon vinden. Of zou dat een teken zijn dat ik snel nog eens moet terug gaan? Bon, ik heb dan maaer een #disneycopycat gedaan, en op basis van een foto die ik vond zelf “Frozen” dubbele chocolade cookies gemaakt!

Wat vinden jullie? Geslaagd?
Plan je ook een uitstapje naar Disneyland Paris…
Dan heb ik enkele interessante weetjes voor je!
5 interessante Disney-weetjes
- Wist je dat de Thalys nu stopt recht voor de ingang van het park? Geweldig vind ik dat! Het genieten begint dan al onderweg, want je hoeft je geen zorgen te maken om het verkeer, parking, kindjes die te excited zijn,…
. - Het seizoen van #frozencelebration loopt nog tot begin mei, echt de max voor al die kleine schattige Frozen fans! (Ook de Disney Illuminations show had een stukje Frozen, mij hart is gesmolten toen honderden kindjes heel luid “let it goooooooooo” zongen!)
. - Het loont de moeite om de Disneyland Paris app te downloaden, je kan dan op elk moment de wachttijden van verschillende attracties nakijken!
. - Via de website (en als je blijft logeren via de hotel lobby) kan je al reserveren voor Lunch én Diner, zo vermijd je wachtrijen (zeker handig als je tijdens het weekend gaat) en kan je nog beter van alle Magie genieten!
. - Logeer je in een van de hotels? Dan mag je al vroeger in de parken dan dag bezoekers, handig om aan de drukste attracties de wachttijd te beperken!
.
Heb jij zelf nog tips voor wie naar Dinseyland gaat?
Deel de ze dan gerust in de comments! (En ik test ze graag bij mijn volgende bezoekje!)
Dubbele chocolade cookies
Voor +- 9 (grote) cookies
120 g bloem
60 g cacaopoeder
1/2 tl bakpoeder
1/4 tl zout
100 g boter, op kamertemperatuur
75 g pure chocolade
135 g suiker
2 eieren
1 el vanille extract
150 g chocolate chips (of fijngehakte chocolade)
- Verwarm je oven voor op 180°C
- Zeef de bloem en het cacaopoeder en meng met bakpoeder en zout in een kom
- Doe boter, suiker en het vanille-extract in een kom en mix romig
- Smelt de chocolade en roer deze door het botermengsel
- Voeg één voor één al roerend de eieren toe
- Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe
- Roer tot een egaal beslag
- Schep als laatste de chocolate chips (of fijngehakte chocolade) door het beslag
- Verdeel het deeg in balletjes ter grote van een golfbal voor grote cookies (+- 9 stuks)
- Schik de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, druk ze plat
- Tip: Laat genoeg ruimte tussen de koekjes
- Bak 10 min in de voorverwarmde oven
- Laat afkoelen op een rooster
Tips:
- Als ze klaar zijn voelen ze heel zacht, eenmaal als ze afgekoeld zijn worden ze harder. Bovendien moeten ze nog een beetje zacht zijn vanbinnen.
- Voor een extra magisch Frozen effect gebruikte ik suiker-sterretjes voor de afwerking!
Wie wil deze koekjes snel proeven?
(En wie doet dat liefst ook écht in Disneyland Paris?)
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
In samenwerking met Disneyland Paris
#prouddisneyambassador