Wafels #MyMilkyMemory
Jup, wéér een wafelrecept. Omdat jullie massaal cookameal-wafels bakken, en natuurlijk ook omdat ik dat zelf ook heel graag lust! Food is memories, en zo is dat ook met wafels. Ik ging dus even diep in mijn geheugen en oude fotoboeken graven en ging op zoek naar mijn leukste wafel-herinneringen. En toen kwam ik dus deze foto tegen. Laat het duidelijk zijn, food is niet alleen memories: food is life! Hahaha, de liefde voor lekkers zit er dus al van kleins af in.
Wafels doen mij ook denken aan samen zijn met familie en aan mijn liefste tante Yanoela. Zij bakt op haar “werk” (zorg voor mensen met een beperking) elke week de aller lekkerste wafeltjes waar wij dan van mogen smullen. Oh wat mis ik haar in deze Corona-tijden. Niks dan mooie herinneringen, en dringend tijd om elkaar terug te knuffelen en samen wafeltjes te eten!
#mymilkymemory is een initiatief van de Vlaamse overheid. Zij daagden mij uit om op zoek te gaan naar een milky memory. Makkelijker dan verwacht. Blader zelf maar eens door je oude fotoboeken, of denk maar eens terug aan leuke momenten met je gezin en memorabele feesten. Wedden dat je zonder problemen ook de link legt met iets lekkers? En dan is de kans groot dat dat lekkers gemaakt werd met een zuivelproduct. Geen wonder natuurlijk, want melk en zuivel zijn pure, echte producten van bij ons. Ze zijn deel van ons DNA. Denk maar aan ijsjes eten op de dijk in de zomermaanden, de appeltaart van je oma, pudding met koekskes, pannenkoeken op je verjaardag,…
Wat is jouw favoriete #mymilkymemory?
Donut wafels met chocoladeglazuur
Terug naar die verleidelijke donut wafels. Want verleidelijk, dat zijn ze zeker en vast. Nu eerlijk is eerlijk, de smaak is niet helemaaaaaal hetzelfde als die van échte klassieke donuts. Die worden dan ook in vet gebakken, dus de structuur is daardoor toch ook net iets anders. De basis van het deeg is wel gelijkaardig en de wafels zijn daardoor echt heerlijk fluffy. Doe daar dan nog eens chocoladeglazuur (oh en je favoriete toppings natuurlijk!) bovenop en je krijgt heerlijke donut wafels. Straight from America (met dank aan @deliciouslyyum voor de inspiratie!) naar jouw wafelijzer… Geniet er van!
+- 15 stuks
200g bloem
1,5 el bakpoeder
1/2 tl zout
2 eieren
150 g suiker
1 el druivenpitolie (of arachideolie)
185 ml melk
1/2 tl vanille extract
Glazuur
100 g chocolade (ik gebruikte pure chocolade)
30 g boter
1 el honing
2 el melk
Toppings naar keuze: sprinkels, chocoladekorrels, fruit, …
Extra: Bakspray (indien nodig, hangt van je wafelijzer af)
- Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout
- Doe de eieren, suiker en druivenpit olie in een grote mengkom
- Klop het mengsel met een mixer tot een luchtige crèmekleurige massa
- Voeg al roeren de melk en het vanille extract toe
- Meng nu beetje bij beetje het bloemmengsel onder het beslag
- Verwarm je wafelijzer, vet het indien nodig in met bakspray of olie
- Bak de wafels in ongeveer 2 minuten goudbruin
(Let op: de baktijd hangt zoals steeds een beetje af van je wafelijzer!) - Smelt de chocolade voor het glazuur au bain marie
- Meng boter, honing en melk onder de chocolade en meng tot je een glad glazuur krijgt
- Dip de wafels in het glazuur en versier ze naar wens met toppings
De wafels zijn het lekkerst de dag zelf (net zoals donuts hé!). Als je ze toch wil bewaren kan dan 1 à 2 dagen in een afgesloten doos.
Oh ik kijk nu al uit naar jullie creaties!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!