Nacho’s als dessert? JA!
Bij nacho’s denk je gegarandeerd aan kaassaus, zure room, veel toppings en hot sauce… Maar vanaf nu eet je dus ook nacho’s als dessert! De klassieke nacho chips vervangen we door krokant gebakken en in partjes gesneden tortilla’s met een laagje kaneel-suiker. De zure room laten we aan de kant en in plaats daarvan serveren we een romige banaan-plattekaas. Toppings zeg je? Gebruik zo veel fruit je wil, helemaal naar smaak! Oh, en in plaats van de kaassaus? Chocoladesaus natuurlijk! Need I say more?
Goed nieuws, ook als je geen keukenprins(es) bent, want deze dessert nacho’s maken is echt kinderspel. Pun intented, want ja hoor… deze dessert nacho’s zijn ook ideaaaaaal om deze zomervakantie klaar te maken én op te smullen met je kinderen. En good news want het eigenlijk nog best een gezond en voedzaam dessert is. Nu gewoon nog inkopen doen en momentje kiezen om aan de slag te gaan, hehe.
Dessert nachos
Voor 4 personen
1 el zonnebloemolie
1 el kaneel
1 el suiker
2 (volkoren) wraps
1/2 banaan
3 el platte kaas
+- 250 g fruit (aardbei, kiwi, druiven, bosbesmuffins,…)
30 g pure chocolade
Scheutje melk
Extra toppings naar keuze: noten, kokosschilfers, verse munt…
- Verwarm je oven voor op 200°C
- Meng de zonnebloemolie met de kaneel en de suiker en smeer de wraps aan beide zijden in met dit mengsel
- Snij de wraps in driehoekjes (Tip: gebruik hiervoor een pizzaroller)
- Schik de driehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat
- Zet ze in de oven en bak in zo’n 8 minuten krokant
- Haal de nachos uit de oven en laat afkoelen
- Prak de banaan en meng er de plattekaas onder
- Snij de rest van fruit in kleine blokjes
- Smelt de chocolade (au bain marie of in de microgolfoven) met een scheutje melk tot een lopende chocoladesaus
- Schep het plattekaasmengsel in een kom of diep bord
- Verdeel hierover de blokjes fruit en de eventuele andere toppings
- Besprenkel met chocoladesaus
- Serveer met de afgekoelde nachos
- Dip en geniet!
De Zondag
Dit gerechtje maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van goedlachse lezeres Liese uit Aartrijke. Ze is diëtiste en dus ook dagelijks bezig met gezonde voeding: “Een goede balans vind ik erg belangrijk. Dit recept bijvoorbeeld bestaat grotendeels uit fruit en zuivel, maar krijgt toch net dat extraatje door de chocoladesaus… helemaal perfect”.
Ook voor haar klanten/patiënten legt ze de focus op balans: “Als diëtiste vind ik het belangrijk om lief te zijn voor jezelf, maar ook lief voor je gezondheid/ lichaam. Iedereen verdient het om goed voor zichzelf te zorgen.” Dus: ben je op zoek naar de gezonde balans? Check dan zeker haar website: https://www.dietistelieseghijs.com/. En zoek je gewoon inspiratie en tips om lekker gezond te eten en te leven? Dan is de instagrampagina van Liese @gezondgeluk.liese the place to be!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Geniet!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!