Getest door de Framily
“Chocomousse? Zelfgemaakte? Breng toch maar mee!”
Dit was zowat de conversatie die ik had met onze beste vrienden – aka the Framily – vorige week. Want geef toe? Wie kan er nee zeggen tegen een kommetje zelfgemaakte chocolademousse? En toen had ik zelfs nog niet verklapt dat het geen klassieke mousse was, maar wel een met een vleugje licor 43.
Licor 43 is een Spaanse likeur die zijn naam dankt aan zijn samenstelling. Er zitten maar liefst 43 natuurlijke ingrediënten in, waaronder citrusvruchten en aromatische planten. Ik vind het een heerlijk drankje, puur maar ook in een cocktail. En ik weet dat ook onze vrienden al eens graag genieten van een glaasje! Ze waren dus een ideaal testpubliek.
En of ze het lekker vonden? Wel laat ons zeggen dat ik geen restjes meer mee naar huis moest nemen. 🙂
Chocolademousse Royal
250 g pure chocolade
275 g slagroom
25 ml Licor 43 (of andere likeur met vanille)
3 eiwitten
15 g suiker
- Breng de melk aan de kook
- Hak de chocolade fijn
- Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe
- Meng tot de chocolade gesmolten is en laat afkoelen
- Klop de slagroom op en voeg de likeur toe
- Klop de eiwitten met de suiker stijf
- Schep het opgeklopte eiwit met een spatel door de chocolade
- Voeg vervolgens ook de slagroom met likeur toe
- Verdeel de chocolademousse royal over 6 glazen of kommetjes
- Zet voor het serveren minstens 2u in de koelkast
- Tijd om samen te genieten!
Tip: Wil je nog een extraatje toevoegen? Werk dan zoals ik deed op de foto deze heerlijke chocolademousse af met Solo Crèmefine Vanille (lekkere en kant-en-klare vanillesaus) en enkele blaadjes munt!
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!