Koken met T-man
Verdeel een heerlijke klassieke chocolademousse over leuke potjes of glaasjes. Bedek de mousse met een laagje oreo crumble en werk af met een takje munt. Het resultaat lijkt wel recht uit je moestuin te komen!
Deze chocolademousse met munt inclusief de originele look maakte ik even geleden klaar met T-man. T-man is een mannetje van suiker dat zijn bekendheid te danken heeft aan de hoofdrol in een spot van Tiense suiker. Het was dan ook een eer en een leuke ervaring om met deze beroemdheid de keuken te mogen delen!
Chocolademousse met munt
Voor 6 personen
125 g pure chocolade (min 55% cacao)
50 g boter
1,5 dl room
2 eierdooiers
3 eiwitten
45 g suiker
Voor de afwerking:
6 oreo’s
6 kleine takjes munt
- Hak de chocolade fijn en smelt hem met de boter au bain marie
- Laat de chocolade vervolgens afkoelen
- Klop de room in een grote kom lobbig (tot hij aan de klopper blijft plakken)
- Roer de eierdooiers erdoor en zet de kom dan in de koelkast
- Klop de eiwitten schuimig
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen tot de eiwitten stijf zijn
- Spatel de stijfgeklopte eiwitten nu voorzichtig door het mengsel van slagroom en eierdooiers
- Voer de gesmolten chocolade toe en meng goed
- Verdeel de chocolademousse in 6 glazen potjes en zet minstens 2u in de koelkast
- Verkruimel de oreo koekjes, dat gaat het makkelijkst in een hakmolen
- Verdeel de koekjeskruimels over de potjes
- ‘Plant’ net voor het serveren in elke portie een takje munt
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
1 Reactie