Stressed is dessert spelled backwards
Zoals jullie weten combineer ik mijn full time job bij BNP Paribas Fortis met Cookameal en daarnaast mijn fantastische gezin. En af en toe loop ik daar toch wel tegen mijn grenzen aan. (En tegen het aantal uren in een dag, hehe) No worries ik hou het (dankzij het streng toeziende oog van Dimitri) onder controle. Beetje gas terug nemen. Stress is nergens goed voor, en helpt ook meestal niet om dingen sneller af te werken hehe. Maaaaaaar let’s look on the brighht side: als je stressed omdraait krijg je dessert. Vandaag dus een extra portie chocolade (en een amaretto’ke haha).
Chocolade soufflé met amaretto
Voor 4 personen
Extra: 4 porseleinen soufflépotjes
60 g boter
150 g pure chocolade
3 eieren
2 el amaretto
50g bloemsuiker + extra voor de afwerking
Boter
Kristalsuiker
- Verwarm je oven voor op 200°C
- Smelt de chocolade samen met de boter op een zacht vuur of in de microgolfoven
- Splits de eieren
- Roer de eidooiers los met de amaretto en vermeng ze met de gesmolten chocolade
- Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker
- Spatel luchting onder het chocoladebeslag
- Vet de soufflévormpjes goed in met boter en bestrooi met kristalsuiker
- Schep in elke vorm soufflébeslag tot op ongeveer 1 cm van de rand
- Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven
- Bestrooi met bloemsuiker en serveer meteen
Enjoy!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
De Zondag
Dit gerechtje maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van lezeres Cherris uit Beringen. “Mijn vrienden en familie zijn unaniem: dit chocoladedessert is onweerstaanbaar.”, vertelt lezeres Cherris trots.
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!