Valentijn = Chocolade
Hier geen Valentijn-liefhebbers. (Lees: te commercieel, te cliché en wij vieren gewoon lekker heel vaak per jaar de liefde!) Anderzijds… elke reden om chocolade te eten is er een goeie, toch? Met het oog op 14 februari greep ik dus mijn kans en ging ik weer aan de slag in de keuken. Toegegeven, het is een plakkerige ‘messy’ bedoening deze bereiding. Maar het resultaat is dan ook om duimen en vinger bij af te likken. Goed, ik ga nog een stukje chocolade fudge eten. En dat allemaal voor de liefde hé…
Liefde voor lekker eten
En over liefde gesproken, dit recept is er eentje van The Messy Chef. The Messy Chef? Wel, dat is Jelle. Een geweldige kerel met héél veel liefde voor eten. Die liefde deelt hij via zijn blog en social media! Het is echt een plezier om zijn posts te lezen en ik kan niet wachten om nog receptjes van hem uit te proberen. Want to get messy? Check dan zeker ook zijn blog! Nice to know: Binnenkort opent Jelle met zijn broer een foodtruck! Het concept: Belgian Food. Succes Jelle!
Chocolade fudge met gezouten karamel
Ingrediënten voor 6 personen
350 g donkere chocolade
300 ml gecondenseerde melk
40 g boter
150 + 125 g suiker
130 ml room
1 tl zout
Afwerking: Gedroogd fruit en noten naar keuze, snuifje zeezout
- Bedek een ovenschaal of bakblik met bakpapier
- Hak de chocolade in stukken
- Doe de gecondenseerde melk in een steelpannetje en doe er de chocolade en 2 el boter bij
- Verwarm op een zacht vuurtje tot de chocolade gesmolten is
- Giet het mengsel in de ovenschaal
- Verhit een steelpannetje met 150 g suiker op een laag vuur
- Laat het mengsel verhitten tot het geleidelijk van kleur verandert en karamel wordt
Let op: je moet niet roeren tijdens dit proces - Haal de pan van het vuur en giet er voorzichtig de room bij, roer om
- Doe de 1 tl zout plus de rest van de suiker en de boter bij
- Roer enkele minuten tot een glad beslag
- Giet de gezouten karamel over het chocolademengsel
- Bestrooi met gedroogd fruit en noten naar keuze en werk af met een snuifje zeezout
- Laat de chocolade fudge opstijven in de koelkast.
Let’s get messy, let’s make fudge!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van Jelle!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!