Carrot cake muffins
+-12 stuks
100 g suiker
100 g cassonadesuiker
3 eieren
120 ml zonnebloemolie
1 tl vanille bourbon extract
200 g bloem
2 tl bakpoeder
snufje zout
½ tl kaneel
250 g wortels, geraspt
Optioneel: 100 g walnoten (grof gehakt)
Bakspray
Extra: Muffinvorm (Ik gebruik steeds een siliconevorm)
Toppings: vanille topping of glazuur, regenboogfantasie, chocoladeschilfers, walnoten, … war je zin in hebt
- Verwarm je oven op 180°C
- Klop de suiker met de eieren tot een luchtige crèmekleurige massa
- Voeg al roerend de olie en het vanille extract toe
- Zeef de bloem en meng met het bakpoeder, het zout en de kaneel
- Voeg de droge ingrediënten al roerend toe aan de eiermengeling
- Meng tot een egaal beslag
- Schep de geraspte wortelen (en eventueel de walnoten) door het beslag
- Spray de muffinvormpjes in met bakspray
- Vul de muffinvormpjes met het beslag
- Bak de carrot cake muffins ongeveer 25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn
- Laat ze een 10tal minuten afkoelen in de vorm
- Haal de muffins uit de vorm en laat ze volledig afkoelen voor je ze naar hartenlust versiert!
Bakken met Dr. Oetker
Voor dit recept ging aan de slag met de producten van Dr. Oetker. En dat was best een beetje confronterend… “Hoezo?”, zal je misschien denken. Wel ik kreeg een pakketje producten thuis gestuurd om mee aan de slag te gaan… En toen ik vervolgens mijn keukenkast open deed vond ik bijna al die zelfde producten a.l terug. Mja, als je aan bakken denkt… dan denk je toch ook gewoon aan Dr. Oetker? Benieuwd welke Dr Oetker producten jij standaard in de voorraadkast hebt staan!
Happy baking!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!