Quality-time
Weet je waar ik nu eens echt zin in heb? Om onze besten vrienden uit te nodigen. Voor een dikke vette portie quality-time (want zo heet dat toch he?).
Om samen een lange wandeling te maken om dan te genieten van de warmte bij ons thuis. Gewoon even heerlijk bijpraten, want de voorbije weken waren weer erg druk, en genieten van de smiles aan tafel. Want uiteraard zou ik ze allemaal verwennen met lekkers. Veel lekkers! – Geen verrassing waarschijnlijk dat ik daar kan ook echt van genieten? –
En of het nu een gezellige brunch of een zoete tea-time zou worden… deze muffins krijgen dan alvast een plekje op tafel.Omdat ze zoet zijn, maar ook niet te. Omdat ze klein zijn en je er dus toch nog gauw eentje kan nemen om “de laatste gaatjes vullen” of omdat je zo een excuses hebt om er lekker twee (drie) te nemen. Lees: “ ‘t zijn maar kleintjes hé”. En omdat ik ze zelf erg lekker vind, dat ook.
Lieve vriendekes als jullie dit lezen: bel me, schrijf me, sms me. whatsapp of facetime.. we hebben plannen te maken! 🙂
Bosbesmuffins
Voor 8 à 10 muffins
120 g boter
120 g suiker
250 g zelfrijzende bloem
½ tl zout
150 ml melk
2 eieren
1 tl vanille extract
200 g bosbessen
Extra: bakblik voor muffins en papieren cups
- Verwarm je oven voor op 200°C
- Smelt de boter op een zacht vuur, laat ze niet kleuren
- Meng alle droge ingrediënten door elkaar
- Giet de melk al roerend bij de bloem
- Breek de eieren een voor een in het beslag en roer goed
- Giet de boter en het vanille extract erbij en meng tot een glad beslag
- Schep de bosbessen onder het beslag
- Plaats in elke vorm van het bakblik een papieren cup
- Vul elke cup tot bijna tegen de rand met het beslag
- Bak de muffins 20 minuten in de voorverwarmde oven
Met wie zou jij deze lekkere bosbesmuffins delen?
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
.