Deze banaan ijspralines at ik laaaaang geleden als klein meisje op vakantie. Je kon ze kopen in een klein doosje in de diepvriesafdeling van de supermarkt, bij de ijsjes. Een bevrozen bananenpartje met een laagje chocolade, it’s as simple as that. Ik moest er laatst aan terugdenken en ging dus op zoek naar deze lekkernij. Gezocht, maar niet gevonden. Er zat dus maar een ding op: zelf de keuken in duiken. En dat vind ik natuurlijk helemaal niet erg.
Na enkele pogingen waren de pralines net zoals ik in gedachten had. Belangrijkste learning tijdens het proberen was dat de partjes banaan eerst bevrozen moeten zijn alvorens je ze in de gesmolten chocolade doopt. Zo stolt de chocolade heel snel en zal je pralinetje mooi bedekt worden met een dun laagje heerlijke pure chocolade.
Banaan ijspralines
(dessert) Snack voor 4 personen – ongeveer 20 pralines
2 bananen
300 g pure chocolade callets
4 el kokosolie
- Snij de bananen in gelijke partjes
- Schik de partjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat of schotel
- Plaats een uur in de diepvriezer
- Smelt de chocolade samen met de kokosolie op een zacht vuurtje
- Prik een partje op een vork en haal door de chocolade
- Plaats terug op de bakplaat
- Herhaal dit met alle partjes en plaats ze terugin de diepvriezer, minimum een half uurtje
- Klaar om te proeven
Yes yes, de chocolade callets van Jacques zijn de laatste tijd echt onmisbaar in mijn keuken. Superhandig om te doseren én zesmelten supersnel. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?
Benieuwd of jij ze ook al getest hebt!
Psssst : Ik maakte er ook deze heerlijke cookies met pecannoten mee klaar!
N-ICE praline
Toeval of niet kwam deze praline vorige week heel goed van pas. We deden een BBQ met vrienden in de tuin en als dessert had ik (lekker gemakkelijk) een dame blanche voorzien. Alleen was ik dus vergeten dat een van onze vrienden lactose-intolerant is… Oeps! Gelukkig had ik nog een portie van deze lekkernij in de diepvriezer zitten. Banaan, geen lactose. Pure chocolade… ook geen lactose! Pure chocolade bestaat enkel uit cacao en cacaoboter en/of een ander vet. Perfect! De eerste praline proeven gebeurde met een kleine aarzeling… maar ze vielen duidelijk in de smaak, want er bleef er geen enkele over! De bevrozen banaan heeft ook echt een beetje de structuur van ijs, je zit dus niet op een hard stuk fruit te knabbelen.
Geweldig toch, een n-ice praline.
Geen ijs, toch fris. Wel zoet, niet ongezond.
Van deze praline kan je dus met een gerust eentje bijnemen…
of twee.
x
Amylia
Ahhh dit ziet er net als alle andere gerechten ontzettend lekker uit!
Wat een fijn compliment! bedankt lieve Sofie!
Ik vind het een leuk idee. Alleen word ik altijd misselijk van de structuur van banaan, hoewel ik wel bananenijs lust. Hoe herkenbaar is de structuur van de banaan nog in dit recept?
Hey Nicole, amper herkanbaar… het krijg echt de structuur van ijs!
Dit ontbrak in mijn leven. Bedankt voor het delen van dit heerlijke en simpele gerecht, ik ga ze NU maken!
en en en?
Zoals ik op Facebook al zei, lijken deze mij zo lekker! Ideaal voor in de zomer en ik hou echt van banaan 🙂
Ik hoop natuurlijk dat je ze eens uittest!
Deze lijken me zo heerlijk voor in de zomer! Het lijkt me makkelijk om te maken maar wel heerlijk!
Suuuperlekker!
Handig om te weten dat je ze ook kan eten als je lactose intolerant bent. Want dit ziet er zo lekker uit.
Hey Sanne, ja handig hé. Ik was echt blij dat ik nog een doosjes had staan, voelde me echt een slechte gastvrouw! #oeps
Oh wat fijn dat ik dit recept van je ontdek! Hoe simpel is dit? Volgens mij is het echt verrukkelijk, ik kan niet wachten om het te gaan maken.
Makkelijk hé! Dat zijn de leukste recepten, verrassend lekker en verrassend snel klaar te maken! 😉
Hah, wat een geweldig idee! Ik had al wel eens gelezen dat bananen heel gemakkelijk ingevroren kunnen worden, maar zo met de chocola lijkt het me heerlijk!
Hoi! Ik vries vaak banaan in hoor! Kan je makkelijk gebruiken in smoothies enzo ook, handig!
Ze zien er super uit en lijken me heerlijk. En volgens mij niet moeilijk om te maken
Goed idee! Lijkt me heel lekker 🙂 🙂
Thanks, zeker eens proberen 😉
Door welke andere vetstof kan je de kokosolie vervangen want daar ben ik niet zo’n fan van…
Hey Els! Een plantaardige olie moet lukken! (bv zonnebloemolie)
Kan je ze ook met olijf olie maken en bijvoorbeeld kokosrasp er op doen!!
Heel goed idee, kan zeker!
Wat een goed en simpel idee! Dit lust ik! Wel met andere olie dan. Ik neem aan dat elke plantaardige olie kan?
Inderdaad, best geen olijfolie want die smaakt wel iets sterker door…
Dit is echt zo lekker! Ik heb dit receptje vandaag gemaakt 🙂
Ik zag het, bedankt om naar mij te linken!
is erg lekker
Bedankt Gerda! Blij dat ze in de smaak vallen!