Check deze leuke video en ontdek hoe eenvoudig de bereiding is:
Dit bericht op Instagram bekijken
Een vleugje vanille
Het vleugje vanille in de taart vind ik zelf héérlijk. Want het geeft zo nét dat extraatje. Ik gebruikte voor de appel galette de nieuwe flesjes Dr. Oetker Vanille Bourbon Extract. Een 100% natuurlijk product, inclusief de zaadjes (en dus niet hetzelfde als vanille-aroma, waar geen echte vanille in zit). De Ingrediënten: vanille, suiker en water. De hoge concentratie vanille zorgt er voor dat je maar een klein beetje nodig hebt om je gerecht nog lekkerder te maken. En zo gaat dat flesje, dat je in je favoriete supermarkt koopt vanaf 3,49 euro, dus wel een tijdje mee!
Tip: Staat er in een recept dat je een vanillestokje of vanillesuiker moet gebruiken… en heb je dat net niet in je voorraadkast? Geen probleem! Het Dr. Oetker Vanille Bourbon Extract vervangt perfect deze ingrediënten met de juiste doseringen:
- 1 zakje Vanillesuiker = 2 koffielepels Extract (Let op, compenseer de suiker smaak met klassieke suiker)
- 1 vanillestokje = 2-3 koffielepels Extract
Tijd om te bakken!
Appel galette met vanille
Voor 4 à 6 personen
4 appels
5 el bruine suiker
2 el bloem
2 el citroensap
2 tl Vanille Bourbon Extract
1 rol bladerdeeg (versafdeling)
1 ei
1 el kristalsuiker
Extra toppings: slagroom, roomijs, chocoladeschilfers, takje munt,…
Tip: Voeg een handvol bosbessen toe voor een lekkere variant
- Verwarm de oven op 200°C
- Schil de appels en snij ze in parten
- Snij de parten in dunne plakjes
- Doe de plakjes appel in een mengkom
- Voeg de bloem , de bruine suiker, het citroensap en het vanille Bourbon extract toe
- Schep om
- Rol het bladerdeeg uit
- Verdeel de appelplakjes over bladerdeeg, laat ongeveer 4 cm rand vrij
- Vouw de randen van het deeg naar binnen
- Bestrijk de randen met een losgeklopt ei en bestrooi met 1 eetlepel suiker
- Zet de galette 30-35 minuten in de oven en bak goudbruin
- Serveer lauwwarm met slagroom of een bolletje vanille ijs
Veel bakplezier!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Smaakvolle samenwerking met Dr. Oetker.
❤️😍