Getest: vershoudzone van mijn koelkast
Om de vershoudzone van mijn nieuwe Liebherr koelkast te testen gebruikte in verse aardbeien. Jah, en natuurlijk kon ik na afloop niet anders dan aan de slag gaan met deze Belgische lekkernij.
Ok ok, het hoogseizoen is voorbij, dat weet ik wel… Maar ze zijn er nog! En zoals jullie misschien wel weten kan je bijna het hele jaar rond verse Belgische aardbeien kopen. Wist je dat niet? Check deze vlog over aardbeien!
Tip: Je kan de aardbeien in dit recept eenvoudig wisselen voor ander fruit!
Aardbei amandelcake
120 g boter, op kamertemperatuur
3 el plantaardige olie
2 eieren
200g suiker
zeste van ½ appelsien
1 tl vanille extract
1 tl amandel extract
200g bloem
50 g amandelbloem
1 tl bakpoeder
½ tl zout
250g aardbeien + extra voor garnering
50 g geschaafde amandelen
Extra: springvorm +- 20 cm
- Verwarm je oven op 180°C
- Klop de boter samen met de olie, eieren en suiker romig
- Voeg de zeste van appelsien, het vanille- en amandelextract toe
- Meng al roerend (evt met je keukenmachine) de bloem, amandelbloem, het bakpoeder en het zout onder het botermengsel
- Snij de aardbeien in plakjes en schep ze onder het deeg
- Beboter een bakvorm en bestuif met een beetje bloem
- Giet het beslag in de bakvorm
- Bak de cake ongeveer 40 minuten tot het deeg gaar is (doe de test met een satéprikker)
- Laat de cake afkoelen
- Garneer voor het serveren met aardbeien, amandelschilfers en bloemsuiker
Laat het smaken!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Aardbei amandelcake: moeten de amandelschilfers op de cake voor hij in de oven gaat? Dat ingrediënt wordt niet bij de bereidingswijze vermeld. En het zout bij de ingrediënten wordt ‘zoet’ bij de bereiding.
Hoi Marleen, Bedankt voor je opmerkingen! Ik pas het even aan.