Heerlijk weer smeekt om een gezellige BBQ. En een heerlijke bbq smeekt om lekkere salades en bijgerechten. Want hoewel vlees (en vis!) onmisbaar zijn voor een BBQ festijn, zijn het voor mij toch steeds de bijgerechten die het helemaal AF maken.
Deze gegrilde zoete aardappelen zijn geweldig. Voorbereiden? Enkele minuten. Klaarmaken? Enkele minuten. Lekker? Oooooh ja! Zoete aardappel, lekker gegrild met het frisse van munt en een klein pikantje. Plan maar snel een avondje met vrienden, dit wil je gewoon testen!
Let’s Grill! – Zoete aardappel
Bijgerecht voor 4 personen:
2 grote zoete aardappelen
Olijfolie
Zeezout
Dressing:
1 teentje look
Handvol verse muntblaadjes
1 rode chilipeper
2 el Olijfolie
1 el Sherryazijn
- Bereid de dressing voor : snij de look fijn, hak de muntblaadjes, ontpit de chilipeper en snij heel fijn
- Meng alle ingrediënten voor de dressing
- Was de zoete aardappelen en snij ze in lange plakken, ongeveer 5 mm dik
- Bestrijk ze met olijfolie en besprenkel met een snuifje zout
- Grill ze 3 à 5 minuten aan elke zijde op de bbq (of in een he grillpan), tot ze gaar zijn
- Serveer de aardappelen warm en garneer met de dressing
____________________________________________
Psssssst, ik heb een nieuwe (megaschattige) BBQ. Je leest er binnenkort alles over!