At jij al eens rauwe asperges?
Ben je ook een aspergefan? Dan heb je zéker genoten van deze groente de afgelopen weken! Je maakte vast al eens Asperges à la flamande… Of misschien waagde je je al eens aan een mousselinesaus om deze heerlijke seizoensgroente te vergezellen? Je vindt ook geregeld recepten waarin asperges gebruikt worden in een pasta of een risotto, heel lekker! En wie weet maakte je al eens asperges klaar in de wok… Maar at je al eens een salade van rauwe asperges?
Salade van groene asperges
400 g asperges
2 el fijngehakte munt
2 el geroosterde hazelnoten
3 el extra virgin olijfolie
3 el limoensap
1 tl honing of agavesiroop
Peper en zout
- Spoel de asperges en snij de onderste 2 cm af
- Snij de asperges (van de achterkant tot aan het kopje) met een dunschiller in dunne repen
Tip: Leg ze hiervoor op een snijplank zodat ze niet breken - Doe de aspergeslierten in een mengkom
- Hak voor de dressing eerst en vooral de hazelnoten fijn
- Meng de hazelnoten nu met de olijfolie, het limoensap, de munt en de honing
- Kruid af met peper en zout
Getest en goedgekeurd op de #cookameallunch! Ik ben dus erg benieuwd naar jullie reacties!
Foto van www.lovelifelovefashion.be
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Zeker en vast goedgekeurd! En dat terwijl ik niet zo grootste asperge liefhebber ben ^^ Ben trouwens vereerd dat je een foto van me hebt toegevoegd! 😀
x Aurélie
Hihi, graag gedaan! 😉