Nieuwe versie
Dit gerecht stond al een hele tijd online, al van toen ik nog al mijn foto’s gewoon met mijn telefoon maakte. Ondertussen heb ik de smaak van het foto’s maken helemaal te pakken en heb ik ook een goede camera in huis gehaald om veel mee te oefenen. Een update dus voor deze zalige salade die een dik verdiende nieuwe foto krijgt!
“Dik verdiende” want deze salade is echt heel erg lekker! Mag het eens wat anders zijn? JA, graag! Geniet van deze Marokkaanse salade, een lekkere en frisse salade op basis van tabouleh. Je kan dit gerecht eten als lunch of als bijgerecht. Tip: perfect bij als salade bij de BBQ!
Marokkaanse salade
Voor 4 personen
250g tabouleh
2 a 3 rode uien
1 roze pompelmoes
2 appelsienen
sap van 1/2 limoen
3 takjes munt
scheutje olijfolie
peper en zout
Aan de slag!
- Bereid de tabouleh (check even de verpakking): verdeel de tabouleh in een schotel. Vul de schotel met kokend water tot de tabouleh net onder staat.
- Pel a vif de appelsien en pompelmoes.
“A wat?” A vif!
Hoe doe je dat? Snij de boven- en onderkan van elke vrucht. Schil de citrusvruchten zoals je een appel zou schillen. Zorg dat je de bittere schil helemaal verwijdert. Nu zie je de partjes van de vrucht zitten. Â Neem nu de vrucht in de hand en snij de partjes tussen de vruchtvliezen uit. - Snij nu de partjes klein
- Snij de muntblaadjes fijn en meng ze onder de partjes
- De rode ui voeg je ook toe, maar snij hem eerst in fijne ringen
- Voeg het limoensap toe
- Kruid met peper en zout, werk af met een scheutje olijfolie
- Meng nu de tabouleh onder deze kleurrijke mengeling
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Prachtige serveerschaal uit de serax collectie van Pascale Naessens, zomerse onderlegger van Mistral Home
Oh en voor de nieuwsgierigen: dit was de oude foto! 😉