Lekker van bij ons
Deze superveelzijdige groente (zie: warm, koud, geroosterd, gekookt, in roosjes, als couscous, …) is niet alleen lekker, maar ook “lekker van bij ons” en lekker gezond!
Weetjes:
- Bloemkool bestaat in verschillende varianten. Zo heb je witte, lichtgroene, donkergroene en zelf paarse rassen.
- In een opslag checken of je een verse bloemkool in je handen hebt?
Bekijk dan de buitenste bladeren, die moeten frisgroen en knapperig zijn! - Bloemkool bewaar je best zo koel mogelijk. Toch te veel bloemkolen in huis gehaald?
Blancheer de roosjes drie minuten, laat ze afkoelen en vries ze vervolgens in. - In tegenstelling tot andere koolsoorten is bloemkool licht verteerbaar.
Geroosterde Bloemkool (in zijn geheel!)
1 bloemkool
4 el olijfolie
Salt/pepper
30 g boter
Peper en zout
handvol peterselie
- Verwarm de oven op 200°C
- Ontdoe de bloemkool van het bladgroen
- Spoel de bloemkool even af en dep droog
- Plaats de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat of plaats ze in een ovenschotel
- Verdeel de olijfolie over de bloemkool, zorg dat er overal een laagje olijfolie zit
- Kruid met peper en zout
- Bedek de bloemkool met zilverpapier
- Plaats 50 minuten in je voorverwarmde oven (heb je een kleine bloemkool, begin dan met 40 minuten)
Tip: Je bloemkool is klaar als je er vlotjes met een mes kan doorsnijden - Verwijder het zilverpapier en plaats 5 a 10 minuten onder de grill, tot de bloemkool goudbruin is
- Hak de peterselie fijn
- Smelt de boter
- Meng de fijngehakte peterselie onder de gesmolten boter
- Druppel de boter over de warme bloemkool en serveer
Geniet van dit fantastische bijgerecht.
Zelf klaargemaakt? Laat het mij dan zeker weten!
x
Amylia
————————————————————————
Klaargemaakt met liefde en met de leuke producten van interieur – en kookwinkel Oosterlinck. Meer weten over deze leuke samenwerking? Klik hier.
De foto’s staan te pronken in hun eindejaarsfolder en je kan alle keukenaccessoires en keukentoestellen terugvinden in hun mooie winkel of online op www.oosterlinck.biz