Maar toch is het de moeite om deze groente nog eens op tafel te toveren. Schorseneren combineren bovendien erg makkelijk. De smaak is zacht en een beetje nootachtig, lekker bij vis of vlees. Oh en bij wild zijn ze ook errrrrrg lekker. Maak ze klaar op ‘wijze van de bomma’ in witte saus… of op die van Cookameal, knapperig gegrild in de oven.
Gegrilde schorseneren
Bijgerecht voor 4 personen
500g schorseneren
sap van 1/2 citroen
1 tl gedroogde tijm
olijfolie
Peper en zout
2 el fijngehakte peterselie
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Was de schorseneren grondig
- Vul een kom met water en doe er het sap van ½ citroen in
- Snij de topjes van elke schorseneer
- Schil de schorseneren met een dunschiller
- Snij de schorseneren in stukken (3 Ã 4 cm) en leg ze in de kom met water om het verkleuren tegen te gaan
- Kook de schorseneren ongeveer 5 minuten in gezouten water
- Laat goed uitlekken
- Verdeel de schorseneren over een met bakpapier beklede bakplaat
- Besprenkel met olijfolie
- Kruid met tijm, peper en zout
- Rooster de schorseneren nu in zo’n 25 minuten gaar
- Serveer met verse peterselie
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Ik denk dat ik nog nooit schorseneren heb gegeten. Misschien toch maar eens doen deze winter
Dit lijkt me een lekker en ook heel gezond gerecht. Dit wil ik wel eens gaan maken.