Gegrilde auberginesalade
Bijgerecht voor 4 personen
(hoofdgerecht voor 1 a 2 personen)
1 grote aubergine
Zout
Olijfolie
150 a 250 g kerstomaatjes in verschillende kleuren
50 g fetakaas
Snuifje rode pepervlokken
Handvol verse basilicum
- Verwijder de kroon van de aubergine
- Snij de aubergine in de lengte in dunne plakken
- Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat een half uur staan
- Dep de aubergine droog
- Bestrijk de aubergineplakken aan beide kanten met olijfolie
- Grill de aubergine (in een grillpan of zelfs op de bbq) ongeveer 3 minuten aan elke kant
- Halveer de kerstomaatjes
- Meng de kerstomaatjes met de verkruimelde feta, rode pepervlokken en een tl olijfolie
- Verdeel het tomatenmengsel over de gegrilde aubergines en werk af met verse basilicum
Aandachtige lezers/volgers herkennen dit gerecht van de enige echte #cookameallunch! 😉 Het was een van de vele gerechtjes die mijn lieve bezoekers die dag konden proeven. Staat deze aubergine binnenkort ook bij jou op tafel? Gebruik dan zeker #cookameal bij je foto, niets leuker dan mee genieten van de cookamealtjes die jullie klaarmaken!
Geserveerd op een bord uit de ‘Roos Van De Velde’-collectie van Serax.
Ziet er heerlijk uit Amyl! 🙂
Bedankt! 😉