Courgettesatés met prosciutto
Voor 4 stuks (grote brochettes)
1 groene courgette
1 gele courgette
8 dunne plakjes prosciutto/parma ham
4 satéstokjes
Olijfolie
pezo
Hoe maak je ze? Simpel!
- Was de courgettes en snij ze in lange repen
Tip: Dit gaat het makkelijkst met een mandoline, maar met een dunschiller kan het ook! - Rijg de courgette slierten met een golfbeweging aan de satéstok (zie foto)
- Wissel af: groene courgette, gele courgette, ham, groene courgette, gele courgette, …
- Bestrijk de courgettes en de ham met een beetje olijfolie
- Bestrooi met peper en zout
- Gril enkele minuten op de BBQ
Geen nood, bij onverwacht slecht weer (zie: typisch Belgisch) kan je deze satés ook klaarmaken in een gewone grillpan.
Nog op zoek naar andere lekkere BBQ-bijgerechten?
Zomerse broccoli salade
Gegrilde bloemkoolsteak
Zoete aardappel op de BBQ
Aardappelsalade met cottage cheese
…
Wat is jouw favoriet?
Have a nice BBQ!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
———————————————————-
voor de vegetarische versie : vervang prosciutto met een stukje perzik of ander stukje fruit
Goed idee! Binnenkort ook een andere vegetarische groentensate online!
was super lekker! en ziet er heel mooi uit op je bord!
Een topgerechtje en wereldwijd!
Btw: ik had er bij eentje ipv parmaham mozarella tussen geduwd (voor een veggie) en dat had ook de mooie zoet-zout balans.
Inderdaad! heb nog een receptje achter de hand met mozarella voor de veggies 😉