Nood aan nieuwe (potten en) pannen? Het moment om de switch te maken naar gezonde exemplaren!
(Btw, check de zotte ‘make the switch’ kortingen die je krijgt met de code ‘amylia30’ onderaan deze blogpost!)
Vereisten voor nieuwe pannen
Switchen naar nieuwe pannen doe je natuurlijk nooit zo maar. Logisch ook, want het is een hele investering en er is hééééél veel keuze. En dus ook heel wat stof tot nadenken. Voor een twijfelaar als ik al helemaal geen makkelijke klus. Ik geef toe, mijn vereisten voor nieuwe pannen waren dan ook niet min…
-
- Duurzaam – Want hé, je wil niet elk jaar nieuwe pannen kopen hé? Nice to know: de gemiddelde levensduur van een pan is ongeveer 5 jaar.
- Handig – Handig als in: niet te zwaar, niet te veel plaats in nemen in de kast, mooi in elkaar passen met de andere pannen,…
- Mooi – Misschien niet dé allerbelangrijkste eigenschap van een pan maar toch, het oog wil ook wat. En zeker in mijn geval, wanneer je pannen af en toe ook als fotomodel moeten dienen!
- Last but not least: gezond – Eeeeeeuh? Ja hoor, geloof het of niet… gezond koken begint al bij je pan!
Gezonde pannen
Al snel kwam ik terecht in de rayon van de antikleeflaag pannen. Niet alleen omdat ik er al jaren een heb om pannenkoeken in te bakken, maar omdat die op verschillende vlakken een stukje gezonder zijn. Zo blijven ze onder andere helemaal niet aan je tanden kleven als je er op bijt. Ok sorry, dat was echt een hele hele flauwe mop. Laat ik jullie even vertellen wat er wel echt (on)gezond kan zijn aan pannen met een anti-kleeflaag!
In een pan met antikleeflaag moet je om te beginnen een stuk minder vetstof of olie gebruiken. En dat is al een goede stap om een beetje gezonder te koken natuurlijk! Maar voor je zo’n antikleefpan aanschaft is het belangrijk om te weten dat er twee soorten zijn.
Je hebt pannen met een keramische antikleeflaag en met een traditionele PTFE-laag. Het Belgische merk GreenPan (misschien al gezien bij Jeroen Meus?) heeft zo’n moderne keramische antikleeflaag, een Thermolon laag. Die laag is gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten, met als basisgrondstof zand. Ze bevat geen schadelijke stoffen, niet in de antikleeflaag en niet in de bevestiging ervan. Dat wil vooral ook zeggen: je kan geen schadelijke stoffen in je eten krijgen én je kan er geen inademen (dampen) wanneer je pan heel warm is.
Je leest het, pannen kunnen dus echt wel (on)gezond zijn!
Make The Switch, samen met mij!
De GreenPan pannen voldoen aan al mijn vereisten en dus: ik maakte de switch!
En GreenPan wil deze maand ook jou overtuigen om de overstap te maken van je klassieke antikleefpannen naar een gezonde versie. Voor het geval alle bovenstaande info je nog niet kon overtuigen… Ik heb ook echt een te zotte korting die ik jullie mag geven! (te gebruiken tot 31 oktober 2019)
-25% op de ‘Make a switch”-pan (die korting krijgt iedereen deze maand)
-30% op de Mayflower sets (hier te bestellen met kortingscode ‘amylia30’)
-40% op Featherweights (hier te bestellen met kortingscode ‘amylia30’)
Graag gedaan 😉
x
Amylia
Leuke campagne van GreenPan. #samenwerking
Wat ziet het er goed uit! Ik ga er naar kijken want ik vind goede pannen belangrijk.