Toen we onze vorige keuken kozen enkele jaren geleden deed ik al grondig onderzoek naar keukentoestellen. Ik was zo tevreden met mijn keuze… dat ik het nu ook niet veel verder ga zoeken. En dus kies ik terug voor Miele… alleen zijn de toestellen de laatste jaren toch weer wat geëvolueerd. Dus in plaats van zo maar hetzelfde te bestellen als enkele jaren geleden ging ik alvast een middagje koken in het Miele Experience Center in Antwerpen.
Combi-stoomoven
Over het plaatsen van een stoomoven is geen enkele twijfel. Hoezo? Wel, gerechten stomen dat is echt kiezen voor smakelijk en voedzaam. Believe me, alles heeft zo veel meer smaak als je het klaarmaakt in de stoomoven. Gestoomde aardappelen bijvoorbeeld, tegenover gekookte… dat is een wereld van verschil.
Waarom ik dit keer zou kiezen voor een combi-stoomoven? (en geen “alleen maar stoomoven”) Wel, dan kan je zowel 100% stomen als koken met stoom in combinatie met hete lucht. Hierdoor kan je dus zowel bakken, braden als stomen. Meer opties dus, voor dezelfde plek in de keuken… Het is dan ook de combi-stoomoven (DGC 7845) die ik ging uittesten… Ik probeerde Miele’s Mix & Match programma van de nieuwste Generation 7000 combi-stoomovens.
Mealprepping met Miele’s Mix & Match programma
Met de Mix & Match-functie (terug te vinden op de nieuwste Generation 7000 combi-stoomovens) kun je verschillende ingrediënten tegelijk bereiden of verwarmen in een handomdraai. Schuif alles tegelijk in de combi-stoomoven en haal het geheel er ook weer, na afloop van het gekozen programma, samen uit. Zo kan je gemakkelijk een maaltijd of zelfs meerdere maaltijden klaarmaken, zonder rekening te moeten houden met de verschillende bereidingstijden en temperaturen. Klinkt veelbelovend, toch?
Het lijkt me alvast de ideale manier om binnenkort vaker aan mealpreppen te doen. Maar ook helemaal top om snel een “eenpansgerecht” te maken, van de oven meteen op je bord. Of om ervoor te zorgen dat een kieskeurige tafelgenoot toch een aangepast gerecht kan eten zonder daar veel extra tijd en moeite in moet steken. (Ik knipoog hiermee vooral niet naar mijn man hoor, hehe)
Ik maakte een kokoscurry met kip en rijst, volgens de website van Miele klaar in 24 minuten. Wel, op de 5 minuutjes voorbereiding na was dat dus helemaal correct. Op 24 minuten toverde ik een heerlijk eenvoudige maaltijd op tafel. Ik vulde één stoomovenpan met rijst en water en de andere met groenten, kip, kokosmelk en curry. De stoomovenpannen in de combi-stoomoven, op de juiste menu-knop drukken en je kan de tafel gaan dekken. Na 24 minuten was de kip perfect gaar, de saus smaakvol en romig en de rijst helemaal on point. Ik ben fan!
Mijn mening
Is dit voor mij dé reden om deze oven te kopen? Neen. Hoezo? Wel, ik was al fan van de ‘klassieke’ functies van deze oven (lees: bakken, stomen, braden) die echt top zijn… Ik had dus al genoeg redenen om voor deze oven te kiezen. Maaaaaaaaar het is wel een extra functie die mijn voorkeur voor deze oven hélémaal bevestigd. En bovendien ook nog eens een goede reminder dat het de moeite is om, een workshop te volgen in een van de Miele experience centra’s. Zodat je alle snufjes van je nieuwe oven (of je bestaande oven) ontdekt en je er dus nadien het maximum kan uit halen.
En mag ik dan nu al even doorspoelen naar volgend jaar om te koken in mijn nieuwe keuken?
x