Net daarmee wil Bonduelle, gespecialiseerd in blik- en diepvriesgroenten, een handje helpen. Want dankzij hun gamma heb je altijd vriesverse groenten in huis. Maar is vriesvers nu ook écht vers? Ik zocht het voor jullie uit!
Hoe vers is vriesvers?
Het antwoord op deze vraag was na enkele minuten lezen en surfen al duidelijk: vriesvers is heel vers. Ik leg het even uit!
De groenten worden binnen enkele uren na de oogst geselecteerd, gereinigd en verwerkt. Ze gaan in de vriezer bij -30°C, door deze extreme temperatuur blijven zo veel mogelijk vitamines en voedingswaarden behouden.
De snelle verwerking zorgt ervoor dat diepvriesgroenten vaak nog verser zijn dan de groenten die je in de winkel koopt. Die zijn immers vaak eerst al even onderweg naar de winkel… en daarbovenop liggen ze misschien ook al enkele dagen in de winkel. Klinkt allemaal best logisch, toch?
Puur natuur?
Er is wel een klein dingetje waar je echt op moet letten, namelijk: de verpakking. Check even de ingrediëntenlijst van de groenten. In principe zouden hier enkel groenten op mogen staan, geen extra zout of andere toevoegingen. Puur natuur dus, net zoals bij de diepvriesgroenten van Bonduelle.
Maar bij voornamelijk gemixte groenten (bijvoorbeeld een wokmix), of groenten met een saus (zoals spinazie met room) is dit wel het geval. Die laatste zijn dus vanzelfsprekend minder gezond dan hun pure varianten!
No waste!
Wat ik het handigste vind aan diepvriesgroenten? Je hebt altijd groenten in huis, en dus ook als je geen tijd had om nog langs de groenteboer te lopen. Daarbovenop kan je gewoon een kleine hoeveelheid groenten gebruiken. Je neemt dus enkel wat je nodig hebt: geen restjes meer!
Ik heb altijd wel diepvriesgroenten (en ook fruit trouwens!) in huis, ideaal voor een snelle gezonde maaltijd. Zo heb ik bijvoorbeeld altijd erwtjes in de vriezer, ideaal voor een snel hapje als er onverwacht bezoek komt of om een soep of saus op te leuken.
En dus… Feit of fabel: “Vriesvers is vers”?
Het is een FEIT, diepvriesgroenten zijn héél vers!
X
Amylia
Psssst: Ik ging natuurlijk ook aan de slag met die lekkere diepvriesgroentjes, wat denk je van deze salade met tuinbonen?
Artikel in samenwerking met Bonduelle – www.bonduelle.be
Dit hoor je inderdaad: vers is het beste. Diepvries is slecht. Ik koop gerust diepvriesgroenten, meestal doperwten en bloemkool. Dit koop ik vooral als ik soep maak. Verse groenten vind ik zelf lekkerder om te eten ivm de bite en de knapperigheid.