Voor 8 personen
125 g pure chocolade (min 55% cacao)
50 g boter
1,5 dl room
2 eierdooiers
3 eiwitten
45 g kristalsuiker
- Hak de chocolade fijn en smelt hem met de boter au bain marie
- Laat de chocolade vervolgens afkoelen
- Klop de room in een grote kom lobbig (tot hij aan de klopper blijft plakken)
- Roer de eierdooiers erdoor en zet de kom dan in de koelkast
- Klop de eiwitten schuimig
- Voeg beetje bij beetje een 3e van de suiker toe en blijf kloppen tot de eiwitten glad zijn
- Voeg de rest van de suiker toe en klop de eiwitten nu goed stijf
- Spatel de stijfgeklopte eiwitten nu voorzichtig door het mengsel van slagroom en eierdooiers
- Voer de gesmolten chocolade toe en meng goed
- Zet de chocolademousse minstens 2u in de koelkast
Afwerken met wat geraspte chocolade en dan… genieten!
Hihi great minds think alike?! Ik heb deze week ook een “klassieke” chocolademousse klaargemaakt! 😉