Broccolisoep met pistachenoten
Broccolisoep met pistache – De origineelste (en misschien ook lekkerste) broccolisoep die je ooit proefde!
Broccolisoep met pistache – De origineelste (en misschien ook lekkerste) broccolisoep die je ooit proefde!
Krokante botten voor bij je heerlijk kopje pompoensoep? Op Halloween kan het allemaal! Griezelen Halloween is dé tijd om eens goed te griezelen! Daarnaast zijn het ook hoogdagen voor pompoenen. En de lekkerste pompoenen… Die koop je toch rechtstreeks bij de boer!?Boerenbond en Landelijke gilden stuurden mij op pad, en ik kwam terecht in de…
Niets leuker dan je tafelgenoten te zien genieten wanneer ze van je nieuwste creatie proeven. Dat was gelukkig ook het geval toen ik dit soepje serveerde. En de tevreden blik werd gevolgd door een grote ‘mmmmmmmmmmmmmmmm’. De soep was dus snel op… en werd enkele dagen nadien gewoon opnieuw gemaakt. Een succes dus,- reden te meer…
Zoete aardappelen zijn ondertussen een goed ingeburgerd ingrediënt. En net zoals de gewone aardappel is het een super veelzijdig ingrediënt, je kan er echt zo ontzettend veel verschillende dingen mee klaarmaken! Ik eet ze het liefst als wedges of frietjes, krokant gebakken. Of in een salade, en dan zowel warm als koud. Maar de hubby…
Spooktaculair Halloween vieren In de Verenigde Staten is Halloween al lange tijd een enorm populaire feestdag. Bij ons kwam dit griezelige feest ondertussen ook mondjesmaat overgewaaid. En sinds enkele jaren is Halloween ook bij ons niet meer weg te denken! Op 31 oktober is het zo ver, de dag van gruwelen en griezelen! Ook in Disneyland Paris, het…
Verrassing! Voor de lezers is het elke week een verrassing welk gerecht er in de zondag zal staan. Want in de nieuwe rubriek ‘zondagse kost’ maak ik telkens favoriet van een lezer klaar. Afgelopen zondag stond er een heerlijk komkommersoepje in, een heerlijk gerecht van Lea. Leuk om te weten: ook voor lezeres Lea was…
Iedereen kan soep maken! Het is eigenlijk altijd hetzelfde. Groenten aanstoven, bouillon erbij, laten sudderen , kruiden en eventueel mixen. Soep maken is dus ontzettend makkelijk en best wel snel. Maar dat zijn niet de enige voordelen van soep, let’s have a look! test Met soep kan je oneindig variëren Soep is perfect om restjes…
Gespot in Flair Een geweldig soepje, al zeg ik het zelf, dat ik voor het eerste keer klaarmaakte klaar ter voorbereiding voor Antwerpen Proeft deze zomer. Daar mocht ik (voor de allereerste keer) een workshop geven voor een publiek. Het is ondertussen al enkele maanden geleden, maar ik kijk nog met veel plezier terug op deze…
Waarom soep? Soep kan altijd. ‘S middags als gezonde maaltijd, tussendoor als energieboost, na een fikse wandeling om even op te warmen, vlak na het werk (tegen dat eerste hongertje weetjewel), als voorgerecht en waarom zelfs geen stevige soep als avondmaal? Daarbovenop is verse soep ook nog eens heel gezond en kan je dus met…
Food fotografie Naast het koken en het schrijven ben ik ondertussen ook helemaal verkocht aan foodstyling en foodfotografie. Je zal het hopelijk al gemerkt hebben, de kwaliteit van de foto’s ging er stilletjes aan op vooruit. Voor wie zou twijfelen: Ja, ik maak al mijn foto’s helemaal zelf! – Tenzij ik er mee op sta…