Verloren of gewonnen brood?
Bij ons thuis waren het wentelteefjes, bij mijn man thuis werd deze lekkernij simpelweg ‘gebakken bokes’ genoemd. Maar bij de meeste gezinnen valt dit zoete broodgerecht onder de noemer verloren of gewonnen brood. Jahhhh, wat is het nu eigenlijk?
Verloren brood, omdat het brood dat je gebruikt voor dit gerecht anders verloren zou gaan? Of gewonnen brood, omdat je het brood hergebruikt? Los van het feit dat ik eigenlijk wel heel erg benieuwd ben hoe jullie dit gerecht noemen maakt het eigenlijk helemaal niet uit… want de smaak blijft hetzelfde hé!
Het is bovendien mijn favoriete manier om die laatste sneetjes oud brood op te gebruiken. En dit receptje is eens een leuke twist op die alom bekende klassieker. Nog steeds heel eenvoudig, maar wel net dat tikkeltje origineler! Ideaal voor bij het ontbijt, maar geef toe… ook geweldig om op een woensdagmiddag samen met je kinderen te maken? Geniet er van!
Verloren brood rolletjes met appel en speculoospasta
Voor 2 personen
2 eieren
60 ml melk
Enkele druppels vanille extract
8 sneetjes (volkoren) toastbrood
+- 3 el speculoospasta
2 appels
Boter
Kaneelpoeder
Bloemsuiker
- Schil de appels, snij ze in kwarten en verwijder het klokhuis
- Snij de stukken appel in blokjes
- Smelt een klont boter in een ruime braadpan
- Doe de stukjes appel in de pan, kruid ze met kaneelpoeder
- Roerbak de stukjes appel enkele minuten tot ze beetgaar zijn, zet opzij
- Breek de eieren in een schaal
- Voeg er de melk en het vanille extract aan toe
- Roer het los eiermengsel los
- Rol het brood plat met een deegroller
- Smeer de sneetjes brood in met speculoospasta
- Schep er een lepeltje appels op
- Rol de sneetjes stevig op
- Wentel de broodrolletjes door het eierbeslag
- Bak ze goudbruin in een klontje boter
- Serveer de verloren broodrolletjes met een laagje poedersuiker en de resterende appelblokjes
#Zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het recept kreeg ik van Debbie, de leuke madam achter de blog goestingske. (Wat een zalig woord toch hé “goesting”?) “Mijn liefde voor lekker eten en drinken is al aanwezig van zolang ik me kan herinneren. In onze familie staan nieuwe smaken en culturen ontdekken ook echt centraal.” vertelt Debbie trots. “Zo gingen we toen ik klein was bijna wekelijks naar de exotische markt in Antwerpen, daar leerde ik onder andere olijven eten. Ondertussen kan je mij ook regelmatig achter de kookpotten vinden waar ik naar hartenlust experimenteer met nieuwe recepten” Je kan haar experimenten mee volgen via haar website, maar natuurlijk ook via haar instagram pagina @goestingske
Smullen maar!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!