#ijamforyou
Wekelijks krijg ik heel wat mailtjes in mijn mailbox voor samenwerkingen. De meeste daarvan worden vriendelijk geweigerd. Omdat ik, in combinatie met mijn job, gewoon niet alles kan doen en verder ook omdat ik lang niet alles wil doen. Alleen producten (of diensten of restaurants) waar ik echt achter sta deel ik met jullie. Logisch vind ik, want ik hoop dat jullie ook net dat van mij verwachten.
Bon, ik kreeg dus een mailtje van Tiense suiker, een bedrijf dat ik jullie zonder twijfel niet moet voorstellen. Zij planden volop de campagne #ijamforyou met als onderwerp (je raad het nooit): confituur maken. Ik stuurde terug dat ik het een leuk idee vond, maar dat ik helaas nooit confituur maak. Geen probleem lieten ze me weten, want confituur maken is zo eenvoudig dat je er zo mee weg bent… “Kom af en wij leren je de lekkerste confituur maken met onze suikers.” En voila.. zo belande ik dus op een fotoshoot voor Tiense suiker met als mentor de enige echte madam confituur die mij deze lekkere confituur leerde maken!
Die confituur maakte ik niet voor mezelf, maar voor jullie! Drie volgers konden een confituur-pakket met oa mijn zelfgemaakte confituur winnen. De supermooie foto bij deze blogpost werd trouwens gemaakt door een van de winnaressen, Sarah. Zalig om zo’n getalenteerde lieve volgers te hebben, go check her out!
Meloenconfituur met basilicum
Voor twee potjes van 230 ml
320 vruchtvlees van een meloen (cantaloupe)
100 g appel, zonder schil en zonder klokhuis
100 vl versgeperst appelsap
1 el citroensap
15 g basilicum (fijngescheurd, in een kruidenzakje)
210 g confituursuiker ( voor 1 kg fruit 500g)
- Snij de meloen en de appel in fijne stukjes
- Doe de stukjes fruit, het appelsap , het citroensap en de basilicum in een ruime kookpot
- Breng aan de kook en laat 10 min zachtjes sudderen onder deksel, tot het fruit mals is
- Neem de kookpot van het vuur en haar het kruidenzakje er uit
- Doe de suiker er bij en roer tot deze helemaal is opgelost
- Zet de kookpot terug op het vuur en breng aan de kook
- Laat drie minuten doorkoken
- Haal van het vuur en schuim de confituur evt af met een schuimspaan
- Giet de hete confituur onmiddellijk in propere glazen potjes, vul ze tot aan de rand
- Sluit de potjes af met een deksel
- Keer de potjes om en laat afkoelen
Benieuwd wie er binnenkort bokjes smeert met deze confituur!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
.