Cookameal in de Elvea newsletter
Deze week zat de nieuwe newsletter van Elvea in m’n mailbox. Het zal jullie niet verbazen dat ik deze keer extra blij was hem te lezen 😉
Italiaanse eieren met Polpa di Pomodoro
En heerlijk brunchen, dat gaan we doen!
2 el olijfolie
1 sjalot
2 teentjes look
Polpa di pomodoro – kruidentuiltje (500g)
1/2 tl Pimenton (= gerookt paprikapoeder)
Peper & zout
Verse bladpeterselie voor de garnering
- Verwarm je oven op 200°C
- Snipper de sjalot en de look extra fijn
- Stoof de ui in een gietijzeren pan
- Voeg wanneer de ui glazig is de look toe
- Giet de Polpa di pomodoro in de pan
- Kruid bij met peper, zout en pimenton
- Laat ongeveer 7 minuten zachtjes pruttelen, tot de saus lichtjes ingedikt is
- Maak met de achterkant van een lepel 4 kuiltjes in de saus
- Breek in elk kuiltje 1 ei
- Zet de pan nu gedurende 8 minuten in de oven
- Werk af met een beetje peper en verse bladpeterselie
Een recept waar je eindeloos mee kan variëren, enkele suggesties:
– Een vers pepertje maakt deze eierschotel duivels lekkers!
– Voeg spinazie toe aan de saus
– Spek of pancetta geven net dat extraatje
Benieuwd naar de andere producten van Elvea?
Zin om heel wat leuke prijzen te winnen?
Of wil je zelf ook de maandelijke nieuwsbrief ontvangen?
Surf dan naar www.elvea.be