En oh, één portie van deze granola is al gauw goed voor 10 keer easy gezond ontbijt. Ideaal toch?
Casa folder: mealpreppen
Speciaal voor de nieuwe folder van Casa schreef ik een artikel over mealpreppen. (Jahaaaa, mega fier weer hier, want ik sta weer te blinken in de folder van deze hele leuke winkel!) Meal preppen betekent dat je een maaltijd (of een deel ervan) voorbereidt voor een later moment.
Je kan bijvoorbeeld op één middag al maaltijden koken voor de hele week, maar je kan ook in grote porties koken en die dan invriezen of bewaren voor later. En ja, ook deze lekkere granola maken valt dus onder de noemer meal preppen. Lees het volledige artikel, inclusief drie tips om zelf aan de slag te gaan hier.
Eten bewaren doe je natuurlijk liefst in praktische, maar ook mooie bewaardozen. Mijn favorieten bij Casa:
- CAPACITY bokalen : Deze bokalen bestaan in verschillende formaten en zijn gemaakt uit gerecycleerd glas. Deze bokalen wil je niet verstoppen in de kast, maar staan prachtig op een open schab of op het aanrecht.
Ik bewaar er alvast mijn heerlijke granola in!
. - HOMEY bewaardozen: Ideaal voor pasta en droge voeding. Vierkant, stapelbaar én in fijne kleurtjes.
. - EVOLUTION ovenschaal met deksel: Dit is echt een handig ding. Een ovenschotel bereiden voor de dag nadien of overschotjes bewaren lukt helemaal perfect! (check ook die prijzen!)
Doe jij al aan mealpreppen?
Granola met gedroogde vruchten, chocolade en een vleugje sinaas
voor +- 10 porties
200 g havermout
¼ tl zout
1 el kaneel
4 el zonnebloemolie
4 el honing
50 g amandelschilfers
50 g pompoenzaad
150 g gedroogde vruchten (cranberries, dadels, abrikozen,…)
100 g purechocolade, fijngehakt
Zeste van 1 appelsien
- Verwarm je oven op 160°C
- Meng de havermout met het zout, de kaneel, de zeste van appelsien, zonnebloemolie en honing
- Voeg de amandelen en pompoenpitten toe en schep om
- Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat
- Zet 45 minuten in de oven, schep af en toe om
- Haal uit de oven en laat afkoelen
- Meng de gedroogde vruchten en de chocolade onder de lauwe granola
- Schep om en laat verder afkoelen
- Bewaar de granola tot twee weken in een luchtdichte pot
Genieten!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Blogpost in samenwerking met Casa.