I love breakfast
Voor de mensen die mij volgen via social media is het zeker en vast geen verrassing… ik ben gek op ontbijten en brunchen. Heerlijk om ’s ochtends gezellig samen te genieten van een uitgebreid ontbijt. Gezellig met de liefste man van de wereld of met samen met een goed gevulde tafel met topvrienden. (Die laatste ontbijtjes durven af en toe wel uitlopen in een middagje met cocktails en snacks, maar hé… #lifeisaparty remember?)
Ontbijten dus. Gezond en af en toe ook lekker decadent. Van yoghurt met granola naar een omelet naar pannenkoeken en wafels. En wat denk je van ontbijten met een banana split? Niet? Natuurlijk wel!
Banana split ontbijt
Per persoon
1 banaan
120 g cottage cheese (mag iets meer of minder zijn)
1 tl chiazaad
1 tl pompoenpitten
2 el gehakte noten en/of granola
4 el bessen bessencoulis* (kan ook kant-en-klaar)
- Halveer de banaan in de lengte en leg op een bord/in een kom
- Verdeel de cottage cheese over de banaan
- Besprenkel met bessencoulis (Vers gemaakt? Dan mag de coulis gerust nog lauwwarm zijn! YUMMIE)
- Werk de banana split af met chiazaad, pompoenpitten en fijngehakte noten
TIP:
Pimp je banana split en gebruik alle toppings die je lekker vindt! Rozijnen, vers fruit, goji bessen, cocos,…
* Bessencoulis: Ik maak in dit geval een hele snelle simpele versie, voor 2 personen. 100 g gemengde rode bessen (diepvries) + 1 el suiker. Verwarm de vruchten op een matig vuur, voeg de suiker toe en laat enkele minuten pruttelen. Mix tot je een gladde lopende fruitpuree krijgt. Wil je een coulis zonder stukjes? Laat dan even door een zeef lopen. YUM
—
Het mooie bord op de foto is afkomstig uit de Serax collectie.
Oh yum! Eentje om uit te proberen. Mijn foodporn hart slaat hier spontaan een slag van over 😀
x Aurélie
Hihi, jij bent toch echt een schatje he!!!
Mmm, dit ziet er echt superlekker uit!
Bedankt lieve Joyce, zeker eens testen!
This looks so yummy. Inspired to try.
….
Lora
Thx sweet Lora, let me know if google translate doesn’t do the trick 😉 x