Bewust omgaan met alcohol
Voor de 4e keer op rij engageerde 1 op 5 belgen zich voor Tournée Minérale, een maand zonder alcohol. Wel, ik deed niet mee. Niet omdat ik deze bewustmakingscampagne niet ontzettend belangrijk vind natuurlijk. Maar omdat ik me al heel bewust ben van de gevolgen van alcohol, en daarom zelf ook met mate geniet van een glaasje.
Het feit dat ik me een gans jaar door bewust ben van de gevaren/nadelen van alcohol is exact de reden waarom ik het nu, nà Tournee Minérale een ideaal moment vond om deze bloedappelsien & bubbels mocktail met jullie te delen. Want nee, het is niet raar om een glaasje champagne bij het aperitief te skippen. En nee, iemand die kiest voor een alcoholvrije optie is niet zwanger of ziek. En ja, een BOB die kiest om echt helemaal niets te drinken (ook niet ‘maar eentje’) is de beste BOB.
En jij? Hoe sta jij tegenover het gebruik van alcohol? Drink jij met mate?Â
Voorzie jij een non-alcoholisch aperitief wanneer je een etentje organiseert?
Ik ben benieuwd!
MVSA 0%
In februari kreeg ik verschillende lekkere non-alcoholische drankjes om uit te proberen. Een dubbele winner was de sparkling 0% van MSVA. Eerst en vooral omdat deze non-alcoholische cava – variant lekker was. (En geloof mij, het kan ook anders. Ik dronk enkele weken geleden een non-alcoholische wijn en die proefde naar plakkerig appelsap, hahaha.) Deze versie is iets zoeter dan hun gewone cava, maar dus helemaal goedgekeurd van smaak! Een andere win was de slogan: “The perfect excvse”, want nu weet ik eeeeeeeindelijk dat ik MVSA moet uitspreken als MUSA! Voor wie dat dus ook nog niet doorhad: graag gedaan!
Meer info over MVSA 0% kan je hier terugvinden! #MVSAcava & #ThePerfectExcvse
Sparkling bloedappelsien, een frisse mocktail
Maart is dé bloedappelsien-maand, wacht dus niet te lang om deze lekkere mocktail uit te testen!Â
Vanille-siroop (goed voor 4 cocktails)
50 g suiker
50 ml water
1 tl vanille-extract
snuifje kardemom (kan je evt vervangen door kaneel)
- Doe alle ingrediënten samen in een pannetje en verwarm op een middelhoog vuur
- Blijf roeren totdat de suiker volledig oplost
- Laat de siroop afkoelen
Per cocktail
15 ml vanille-siroop
100 ml vers bloedappelsien sap
150 ml MSVA sparkling 0%
Ijsblokjes
Afwerking: Takje verse rozemarijn, partje bloedappelsien
- Vul een glas met ijsblokjes
- Overgiet met de vanille-siroop en het vers bloedappelsien sap
- Schenk er vervolgens de MVSA 0% cava bij
- Roer kort door de cocktail
- Werk af met een takje verse rozemarijn en een partje bloedappelsien
Cheers on today!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!