5 grappige aardbei weetjes
Wie is er niet gek op aardbeien?! (Toegegeven, ik ken zo iemand, meer nog ik ben er mee getrouwd haha). Maar wist je deze 5 totaal nutteloze maar leuke dingen al?
- Aardbeien zijn familie van de rozen en geven een zachte geur af wanneer ze aan struiken groeien. Geen wonder dat ze zo heerlijk ruiken!
- De rode vruchten zijn het lekkerst/zoetst op kamertemperatuur. Hoe dat komt? Aardbeien geven hun suikers vrij vanaf 18 graden.
- Jarebees, is ‘plat Antwaarps’ voor aarbei. Schoon toch?
- Aardbeien zijn de enige fruitsoort met zaadjes aan de buitenkant.
- Er bestaat een aardbei-museum in België. Echt waar, in Dinant!
Throwback: Twee jaar geleden ging ik een kijkje nemen achter de schermen bij een aardbeienteler. Een supertoffe blik achter de schermen met nog veel meer weetjes over deze heerlijke lekkernij! hier kan je de vlog herbekijken!
Aardbei mojito
Heerlijk genieten zo’n cocktail. Heb je liever eentje zonder alcohol? Vervang dan de rum en het bruiswater door citroenlimonade (bv sprite) of vervang de rum door een non-alcholische variant.
Voor 2 cocktails
8 aardbeien
1 limoen
2 tl rietsuiker
10 blaadjes munt + extra
100 ml rum
Bruiswater (+- 120 ml)
Crushed ice
- Spoel de aardbeien
- Halveer 6 aardbeien en verdeel ze over twee cocktailglazen
- Plet de aardbeien met een cocktailstamper
- Snij de limoen in partjes
- Verdeel de partjes over de glazen (hou er twee apart als garnituur)
- Voeg de verse munt en de rietsuiker toe
- Stamp de ingrediënten aan met de stamper zodat de smaken vrijkomen
- Vul de glazen voor ¾ met crushed ice
- Voeg de rum toe en vul aan met bruiswater
- Meng alle ingrediënten door elkaar
- Garneer de cocktails met een aardbei, een partje limoen en takje munt
Heerlijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!