Knipoog naar Australië
Yes, enkele weken geleden bracht Nespresso weer een limited edition reeks uit. En, net zoals bij elke limited edition die in de winkel komt, kon ik niet wachten om te proeven. (Zijn hier zo nog van die fans?) De koffie experts ontwikkelden dit keer twee ijskoffie blends met de Australische zomer als inspiratie. Voor dit receptje gebruikte ik de ‘long black over ice’. Een blend van Zuid-Amerikaanse en Oost-Afrikaanse koffiesoorten, bekend om hun frisse, fruitige en florale smaken.
Ben jij ooit al in Australië geweest? Ik wel, 9 jaar geleden ondertussen. 5 dagen om precies te zijn. Zo kort? Yes, Dimitri was er uitgenodigd voor een dj set in een club in ‘Surfers Paradise’. Een korte maar zeker ook onvergetelijke trip. De (old but gold) aftermovie kan je hier spotten:
Iced coffee – Long black over ice
Een Iced coffee met een ijskoffie met een volle smaak en een verfrissende, lichtzure toets.
Per persoon:
4 ijsblokjes
120 ml spuitwater
1 Nespresso Long Black Over Ice capsule
Deze koffie nog een beetje specialer maken?
Voeg 10 ml kokossiroop of enkele muntblaadjes toe
- Vul een glas met ijsblokjes
- Schenk het spuitwater bij in het glas
- Werk af met de verse koffie
Voila, ik wil dus zeker en vast nog eens terug naar Australië…
Een iced coffee drinken op strand bijvoorbeeld.
Kan niet anders dan nog beter smaken!
Cheers!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Dit bericht bekijken op Instagram