Licor 43
De caiperinha klinkt je waarschijnlijk wel bekend in de oren. Deze Braziliaanse cocktail staat op de kaart van zowat alle cocktailbars! Maar waarom komt die ’43’ er bij staan? Het cijfer komt van Licor 43!
Licor 43 is een zoete spaanse likeur die haar naam te danken heeft aan de 43 ingrediënten die het drankje rijk is. Onder deze ingrediënten bevinden zich onder andere sap van citrus- en andere vruchten, en extracten van aromatische planten. Je kan de likeur puur drinken, bij de koffie of in een cocktail natuurlijk!
Caiperinha 43
Deze cocktail is dus kort samengevat een zoet en kruidig huwelijk tussen Spanje en Brazilië! Schol!
2 delen Licor 43 (1 deel = 30 ml)
1 limoen
Crushed ice
- Snij de limoen in partjes
- Doe de partjes in je glas
- Gebruik een muddler/stamper om het sap uit de limoentjes te persen
- Vul het glas aan met crushed ice
- Voeg nu Licor 43 toe
- Roer met een lepel alle ingrediënten goed door elkaar
- Serveer met een limoentje
Deze cocktail serveer je best in een ’tumbler’ glas
Cheers!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!