Eiwit opkloppen? Een makkie met deze tips!
- Gebruik voor het beste resultaat een keukenrobot of handmixer (klopper)
- Heel belangrijk is een een propere garde/klopper
- Zorg dat je mengkom vooraf ontvet is met bv enkele druppels citroensap en een snuifje zout.
- Heb je de mengkom net afgewassen? Perfect, maar droog ze goed af!
- Vraagt je recept om de eiwitten op te kloppen met suiker? Voeg de suiker dan pas toe als de eiwitten al redelijk stijf zijn.
- Je eiwit is pas helemaal stijf als je de mengkom kan omkeren zonder dat er eiwit op je hoofd valt!
Zo, nu kan je er mee aan de slag! Wat ga je klaarmaken?
Wat dacht je van een lekkere chocolademousse of een zalige tiramisu met speculaas?
Eiwit over? Vries het in!
Heb je een recept gemaakt waarvoor je enkel eierdooiers nodig had? (lemon curd bijvoorbeeld, yummmmm) En je bent niet van plan om chocolademousse te maken voor de ganse familie? Wel goed nieuws… Want je kan de overgebleven eiwitten gewoon invriezen!
Hoe doe je dat best? Doe de eiwitten in ijsblokvormpjes en laat ze bevriezen. Bewaar de bevrozen eiwitten daarna in een doos of diepvrieszakje in je vriezer. Zo kan je nadien heel makkelijk doseren. De dag voor je de eiwitten gaat gebruiken, plaats je ze in de koelkast om te ontdooien.
Succes!
x
Amylia
Test je deze tips
of gewoon een cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be
Je doet mij er héél veel plezier mee!
1 Reactie