Vinden jullie het ook zo heerlijk om gewoon in ons Belgenlandje, lekker dicht bij huis, nieuwe plekken te ontdekken? Ik kan daar zelf echt van genieten. Een nieuwe streek leren kennen, met mooie gezellige plekken en natuurlijk ook heerlijke (eet)adresjes en streekproducten. Onlangs ging ik op ontdekking (en aan het werk maar daarover zometeen meer) in Meetjesland.
Meetjesland
Meetjesland zegt je niets? Wel Meetjesland is dan ook een stukje vrij onbekend Vlaanderen ver weg van de drukte. Tussen Gent, Brugge en Breskens ligt een fiets- en wandelparadijs met bossen, velden en rustige straten. Een streek met bovendien een resem aan verse (streek)producten. Niet onbelangrijk… want na een stevige wandeling wil je natuurlijk ook een hapje eten! Tijdens mijn tripje in Meetjesland scheen de zon, ideaal voor een namiddag BBQ’en!
BBQ bij Elckerlijc
In Maldegem (dat dus in Meetjesland ligt) vind je Elckerlijc, het restaurant bbq-koning Peter De Clercq. Een chef die van grillen weet… Want wereldkampioen BBQ worden, dat doe je niet zo maar!
Het restaurant ligt tussen de velden, vlak aan het prachtige Drongengoedbos. Dineren doe je hier in de gezellige gerestaureerde hoeve of in de gezellige tuin. Wat je op je bord krijgt? Gegrilde (BBQ)gerechten, van het beste vlees tot de lekkerste vis én de meest verse groenten. Alles zo veel mogelijk uit de streek! Bovendien heeft Peter samen met zijn team een grote tuin met verse kruiden, groenten en zelfs een beetje fruit.
Zelf aan de grill met Peter Declercq
Geen voetjes onder tafel deze keer, maar samen met Peter de indrukwekkende kruidentuin (denk colakruid, olijfkruid, currykruid,…) ontdekken én nadien ook de keuken in voor een BBQ workshop 2.0! Samen met Peter kookte ik een lekkere menu, gebruikmakend van de verschillende soorten BBQ’s.
Elkerlijc gin tonic met magnolia
–
Kipsaté met Oosterse Marinade op de oftyr
–
Zeetong met Malgegemse geitenkaas en lauwwarme marinade op de kamado houtskool BBQ
–
Varkensgebraad met streekbier infusie op de klassieke houtskool BBQ
–
Gevulde mini ananas met Snickers op de gasbbq
Het team van stapaf.be kwam een kijkje nemen en maakte deze leuke video:
Het zal je niet verbazen dat ik tijdens deze workshop met Peter echt heel veel bijleerde! En omdat het BBQ seizoen voor de deur staat deel ik met plezier enkele tips en weetjes met jullie:
BBQ tips en weetjes van Peter De Cercq (Elckerlijc)
En nu jij!
- Zelf een BBQ workshop volgen van Peter De Clercq?
Dat kan! Op de website van het restaurant kan je verschillende workshops terugvinden. Een idee voor een (gezins)uitstapje, teambuilding of vrijgezellenfeest?
. - Zelf deze mooie streek ontdekken, maar je weet niet goed waar te beginnen?
Check dan zeker stapaf, het (online) magazine van Toerisme Oost-Vlaanderen. Hier vind je alle info om je uitstap te plannen, en dankzij de leuke fiets-en wandeltips trek je er meteen op uit!
Benieuwd welke leuke (en lekkere) plekken jij zal ontdekken in Meetjesland!
X
Amylia
Blogpost in samenwerking met Provincie Oost-Vlaanderen.
2 Reacties