Kokosolie
Dit heerlijke scone-achtige koekje heeft maar 3 ingrediënten: kokosolie, kokosmelk en bloem. Kokosolie is een product dat de laatste maanden meer en meer in de kijker komt als vervanger van boter en olie om te bakken, braden en zelfs frituren.
Wat zijn nu juist de voordelen van kokosolie?
Ik geef er je alvast 5, maar er zijn er nog veel meer!
Kokosolie…
1. Bevat veel minder calorieën en is dus beter voor een slanke lijn
2. Verteert makkelijk en zorgt voor extra energie
3. Heeft een ontgiftende werking op de lever en geloof het of niet…
daardoor is het ook nog eens erg goed voor je huid!
4. Is goed voor je spijsvertering en bevordert je stoelgang
5. Geeft een boost je immuunsysteem
Op naar de winkel!
Koekjes met kokosolie
Ingrediënten (ongeveer 20 stuks)
250 g zelfrijzende bloem
55 g kokosolie
175 ml kokosmelk* of rijstmelk
(* Pascale Naessens schreef net een interessant artikeltje over het verschil tussen kokosmelk en kokosroom, lees het hier)
- Verwarm je oven op 220°C
- Meng de bloem en de kokosolie met behulp van je keukenmachine (K-klopper) tot het een brokkelig deeg vormt
- Voeg de melk toe en meng tot het een zacht deeg is dat niet meer aan de randen blijft plakken
- Haal het deeg uit je keukenmachine en kneed het tot een bal
- Bestoof je werkvlak met een beetje bloem
- Rol het deeg uit en prik er met een ronde serveerring cirkeltjes uit
- Schik deze op een met bakpapier beklede bakplaat
- Bak de koekjes 10 a 15 minuten in de voorverwarmde oven, de koekjes zullen een beetje rijzen en mogen lichtjes bruinen
Je kan deze koekjes zowel warm als koud eten. Ongelooflijk lekker met een beetje confituur erbij!
——————————————————————————
Geïnspireerd op een recept van Gimme some oven
Prachtig houten mes besteld bij Four Lead Wood Shop
Kokosolie kan je in de meeste supermarkten kopen, ik ben heel tevreden van mijne die ik vond bij Albert Heijn, voor prijs en extra info klik hier.