Dit gerecht maakt deel uit van de cookameal-feestmenu, speciaal voor jullie samengesteld met chef Jan. Een echte topchef die al ervaring opdeed in ’t Zilte,Oud Sluis en het Hof van Cleve. Ontdek hier de hele feestmenu!Â
Gepocheerd fruit
Eerlijk? Ik ben normaal gezien geen echte fan van gepocheerd fruit… Ik stond dus wel een klein beetje sceptisch tegenover dit recept. Maar ik had gerust nog een bordje extra kunnen eten!
De gepocheerde peer, die je koud of lauwwarm kan serveren, is heerlijk kruidig en past zo lekker bij het frisse romige vanille-ijs. Dat de chocolade de kers op de taart is hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. En en en, je kan dit recept vooraf bijna volledig voorbereiden. Enkel nog mooi dresseren en een bolletje ijs erbij! Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden.
Gepocheerde peer met chocolade en vanilleijs
Voor 4 personen:
Gepocheerde peer
1l water
75 cl witte wijn
500 g suiker
5 steranijs
3 kaneelstokken
1 vanillestok
1 tl jeneverbessen
2 laurierbladen
1 tl kruidnagel
1 citroen
4 conference peren
- Halveer de vanillestok en schraap de zaadjes (het ‘vanillemerg’) er uit
- Halveer de citroen en pers het sap uit
- Doe alle ingrediënten behalve de peren, in een kookpot
- Breng aan de kook en zet vervolgens het vuur op de laagste stand
- Schil de peren
- Doe de peren in de siroop en laat 20 minuten garen onder boterpapier
Tip: Test of de peren gaar zijn, je moet er met een mes zo doorglijden - Laat de peren afkoelen in de siroop
Chocoladecrumble
25 g suiker
25 g boter
25 g bloem
25 g amandelpoeder
2 el ongezoet cacaopoeder
- Verwarm de oven op 180°C
- Meng alle ingrediënten in je keukenmachine tot je een korrelig deeg krijgt
- Verdeel de crumble over een met bakpapier beklede bakplaat
- Bak 12 minuten in de voorverwarmde oven
- Laat afkoelen
Chocolademousse
Hiervoor gebruikte ik het recept dat al eerder op cookameal verscheen.
Is dat dan geen veel te grote portie voor in dit gerecht. Jawel. Maar wedden dat het op geraakt? 😉
Alles samenvoegen op een mooi bordje:
- Snij de peer in 4 partjes, verwijder het klokhuis
- Schik op een bord samen met enkele toefjes chocomousse
- Schep er een bolletje vanilleijs bij
- Werk af met de chocoladecrumble
OF laat de peer in zijn geheel en serveer de andere ingrediënten er langs
—————————————————————–
Prachtig bordje van Serax – Base by Piet Boon
Alle ingrediënten zijn afkomstig uit het Delicieux –gamma van Lidl