Cottage cheese
Vorige week werd ik weer heerlijk in de watten gelegd door Danone. Een gezellige lunch; om ideetjes uit te wisselen, nieuwtjes los te peuteren (jaja, het gamma van Danone staat niet stil) en bij te praten. En daarnaast ook een koelzak vol lekkers. Griekse yoghurt, platte kaas, magere yoghurt, vitalinea en cottage cheese. En die cottage cheese, dat is toch iets bijzonder.
Cottage cheese is een frisse plattekaas-achtige kaassoort met een korrelige structuur. Je kan de kaas eten als broodbeleg of natuurlijk verwerken in gerechten. Het is bovendien een gezonde kaas, arm aan vetten en koolhydraten maar rijk aan eiwitten. De structuur is best wel even wennen (er zitten wat brokjes in) maar van de smaak was ik onmiddellijk fan! De aardappelsalade met cottage cheese is dus een gezonde, smaakvolle aardappelsalade. Lekker fris, ideaal als bijgerecht de hele zomer lang!
Aardappelsalade met cottage cheese
Bijgerecht voor 2 personen
300g krielaardappelen
1 potje griekse yoghurt (125g)
6 el cottage cheese
2 tl graanmosterd
Zout
Zwarte peper van de molen
- Kook de krielaardappelen gaar in gezouten water (ongeveer 10 minuten)
- Giet de aardappelen af en zet opzij
- Meng voor de dressing de griekse yoghurt met de cottage cheese en de mosterd
- Kruid met zout en peper van de molen
- Meng de dressing onder de aardappelen en serveer lauwwarm
- Serveer eventueel met verse fijngehakte bladpeterselie
Tip: Kook je de aardappeltjes vooraf of wil je een overschotje wegwerken?
Bak dan de aardappeltjes kort aan om ze te verwarmen.
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Prachtig bord uit de Serax collectie! www.serax.be
Ik ben zot op cottage cheese, dus dit gaat zeker wat voor mij zijn!
Yummie! Lekker he 🙂