Enchiladasaus
Voor ongeveer 250 ml saus, voldoende voor 3 Ã 4 personen
Tip: Je kan deze saus makkelijk invriezen.
2 el olie
2 el bloem
3 el chilipoeder (halveer voor een minder pikante saus)
1/2 el lookpoeder
1/4 el komijn
1/4 el oregano
2 el tomatenpuree
een mespunt ongezoet cacaopoeder (het kan ook zonder)
250 ml kippenbouillon
Hier gaan we!
- Verwarm een sauspan (of kleine kookpot)
- Maak een roux van de olie en de bloem
- Voeg de kruiden toe
- Giet nu al roerend de kippenbouillon bij de roux
- De tomatenpuree mag er nu ook bij
- Laat de saus nu op een zacht vuurtje indikken
Ziezo… Dat valt best mee hé?
Waar zou jij deze lekkere saus mee combineren?
Ik ben benieuwd!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
———————————————————-
1 Reactie