Ik werd uitgenodigd bij een koffie-expert in de Nespressowinkel in het Wijnegem Shopping center en leerde hoe je in een handomdraai een gewone koffie of cappuccino omtovert tot een klein kunstwerkje! Kijk je mee hoe je in een-twee-drie je koffie pimpt?
Hazelnoot espresso macchiato
Zo simpel, zo lekker! De combinatie van Espressokoffie met vleugje hazelnoot en een druppel melk in het midden zorgt voor een intens zachte ervaring. En natuurlijk maakt dit prachtje glaasje het geheel helemaal af!
Per kopje:
1 Grand Cru capsule (Roma, Indriya from India of Volluto passen volgens de koffie-experte het best!)
20 ml melk
3 cl hazelnootsiroop
- Giet de siroop in je kopje/glaasje
- Maak melkschuim van de melk (Dat kan bijvoorbeeld met een melkopschuimer of gewoon door de melk op te warmen en nadien op te kloppen)
- Giet het melkshuim op de hazelnootsiroop
- Zet een kopje espresso en laat dat bovenop het melkshuim lopen
Tip: Op de foto zie je dat voor elk laagje een lepel gebruikt werd, zo loopt het melkschuim en de koffie zachter in het kopje en krijg je mooiere laagjes!
Chocoladeswirl
Je cappuccino, caffe Latte, Latte macchiato of ander kopje koffie van gedecoreerd melkschuim voorzien? Easy!
Wat heb je nodig?
Cappucino (of andere koffie)
Chocoladesaus
- Bereid de cappuccino, zorg ervoor dat je melkschuim wat dikker opgeklopt is
- Teken met de chocoladesaus een ster op je melkschuim
- Teken vanuit het midden van de kop een spiraal met een staafje
Laat je creativiteit de vrije loop en experimenteer met tekeningen vormpjes!
————————————————
Op de foto
Bijzondere koffieglaasjes : Reveal Collection Nespresso
Hazelnootsiroop: Monin
Waanzinnige pralines: Elisabeth chocolatier (Brussel)