Datenight
Goed, ik kan niet anders dan deze blogpost starten door jullie te bedanken. Enkele weken geleden was het world pasta day én het was ook een uitzonderlijke vrije avond voor Dimitri (Yes, en met zijn job als deejay is dat echt een uitzondering). Ik had hem dus lekker zelf geboekt voor een gezellige datenight. Woohoow! En toen ik via instagram liet weten dat ik twijfelde of ik zelf zou koken of uit eten zou gaan moedigden jullie mij massaal aan om de voetjes onder tafel te schuiven. Bedankt!
World pasta day + uit eten + foodblogger die graag nieuwe adresjes uittest = het world wide web én instagram uitspitten op zoek naar Italiaans restaurant om uit te testen! En zo kwamen we die avond dus terecht bij Cipiace. Recent geopend in Antwerpen, maar een gevestigde waarde in Brussel. Zou dit adresje ook in Antwerpen een begrip worden?
Genieten bij Cipiace
Er zijn verschillende redenen waarom ik je dit adresje zou aanraden. Te starten met de locatie en setting. Cipiace ligt vlak achter de grote markt, in de oude stad. Het pand is oud en charmant en de inrichting is heel huiselijk en gezellig. Dimitri omschreef het als ‘we zijn hier precies op een set van Friends”. En dat kan niet anders zijn dan positief, toch?
Daarnaast, en niet onbelangrijk, is Cipiace door en door Italiaans. Beide eigenaars zijn afkomstig uit Puglia, de recepten zijn authentiek (lees: afkomstig van La Mamma), alle ingrediënten zijn zo veel mogelijk rechtstreeks aangekocht in Italië… Zou het om die redenen zijn dat ook aan verschillende tafels Italianen zaten te tafelen, of wat dat puur toeval…?
Verder serveren ze naast lekker eten ook zalige dranken. Italiaanse wijnen in alle soorten en prijskassen ennnnnnn geweldige cockails! Yes, in de gezellige cocktailbar staat een mixologist voor je klaar die je helemaal verwent met een cocktail (of mocktail) van de kaart of er gewoon eentje shaked helemaal naar jouw wens. Ideaal als je uitgebreid wil aperitieven, of na een heerlijk diner nog wat langer wil blijven hangen.
Ik zei al dat ze authentieke gerechten serveren met verse ingrediënten én dat ze een heerlijke cocktailbar hebben. Laat ik je dan meteen ook geruststellen: genieten doe je bij Cipiace aan heel eerlijke prijzen. Ik moest even gaan spieken op hun website, waar je de ganse menukaart kan terugvinden. Voor een voorgerecht betaal je zo’n 14 euro gemiddeld. Pasta en hoofdgerechten schommelen tussen 18 en 26 euro. Dik ok toch?
Een laatste iets waar ik jullie nog over moet vertellen, de reden dat ze ons bij Cipiace snel nog eens zullen terugzien, is de Sunday Brunch. Op zijn Italiaans weliswaar. Op zondag kan je hier van 11u tot 15u30 aanschuiven voor heel veel Italiaanse lekkernijen in de vorm van een buffet. Antipasti, warme gerechten, koude schotels en zoetigheden… zo veel je maar wil, voor 30 euro per persoon.
Tot snel dus, in Cipiace tijdens de brunch?
(@framily: Vrijwilligers om mee te gaan?)
x
Amylia