Welk effect heeft onze Belgische keuken op jou? Ik word er alleszins helemaal blij van!
Maar wat is dat dan juist ‘de Belgische keuken’? Een moeilijk te omschrijven begrip. Onze keuken is een blend van streekgerechten en internationale invloeden. Het eten in onze restaurants is een Belgische kruising van de Franse bistronomie, de Ierse beenhouwerij en de keukens van onder andere Italië en Azië.
Elke dag tonen sterrenchefs en jonge veelbelovende koks op Culinaria hun eigen ‘Belgium effect’ in een origineel recept. Bij binnenkomst kan je uitgebreid aperitieven en proeven van een eerste hapje. Nadien is het 200% genieten van een degustatiemenu met aangepaste wijnen. Last but not least is er het dessert, steeds geserveerd door een gastronomische chef.
En er is meer! Je kan deelnemen aan culinaire workshops, een praatje maken met je favoriete chef en een voorraad artisanale topproducten kopen op de fijnproeversmarkt (om thuis verder te genieten natuurlijk!). Het programma is dus om duimen en vingers af te likken!
Valt het op? Ik kijk er naar uit! Zelf ga ik het ‘Belgium Effect’ ontdekken op vrijdag 9 mei! Wil je de avond zelf op de hoogte blijven? Volg cookameal dan zeker op instagram en twitter!
Alle info en tickets kan je terugvinden op www.culinaria2015.be
Lijkt me een heerlijk event!
Denk ik ook, ik ga er dit jaar voor het eerst naartoe! I’ll keep you posted 😉