Cookameal workshop
Jullie hebben het waarschijnlijk wel zien voorbij komen op social media, of misschien waren jullie zelf wel van de partij? Dit weekend was het Antwerpen Proeft. Voor mezelf de meest bijzondere editie tot nu toe… Want ik stond zelf op het podium! Op zaterdag gaf ik twee workshops met Elvea tomaten in het AEG Proeft Theater. Superspannend!
Het was de eerste keer dat ik dit soort workshop (zie: op een podium, met micro en publiek) zou geven. En de namen tussen wie ik ingepland stond waren niet de minsten… ‘S middags kreeg ik een plekje tussen Piet Huysentruyt en Seppe Nobels, wow! Het niet goed doen was geen optie en dus ging ik aan de slag. Ik koos voor een heerlijk fris soepje met de gele datterini tomaten met als garnituur een stukje zeebaars. Koken, proeven, timen, tekst maken, koken, … Liters soep heb ik gemaakt! (De buren kunnen er van meespreken!)
Ik geef toe, ik was best wel zenuwachtig… “Zal ik mijn tekst niet vergeten? Zal ik niets laten vallen? Zullen er wel mensen komen kijken?” En vooral… “Wat zullen ze van mij en mijn cookamealtje vinden?” Maar toen ik eenmaal begonnen was verdween plots de stress. Ik mocht doen wat ik zo graag doe: koken én praten. Bovendien waren er heel wat mensen die bleven luisteren. Ik maakte mijn soepje, sukkelde even met het vuur, dresseerde mijn bordjes en liet de mensen proeven. En ja hoor, het soepje viel in de smaak. Ik was zo blij!
Benieuwd naar het recept? Bekijk het hier!
Dankjewel x 3
Dankjewel aan iedereen die is komen luisteren/kijken/proeven. Het theater was twee keer mooi gevuld en ik kan niet beschrijven hoe’n geweldig fijn gevoel dat gaf!
Dankjewel Elvea voor deze mooie kans (en de lekkere tomaten natuurlijk)
Dankjewel lieve Dimitri, mijn superman, om in mij te geloven (ook als ik aan mezelf twijfelde)
“Amylia proeft”
Na deze spannende zaterdag was het zondag tijd om zelf uitgebreid te gaan proeven. Het moeilijkste was uiteraard kiezen, want proeven van al het lekkers op Antwerpen proeft is haast onmogelijk. Zal ik jullie kort mijn favorietjes van de dag verklappen?
De verfrissende salade van Syrco Bakker met geitenkaas, boontjes en aardbei was het perfecte gerecht op deze zomerse dag. Ik ging ook naar deze getalenteerde chef luisteren in het AEG Proeft theater (waar ik dus de dag voordien zelf stond). Eerlijk? Ik ben fan van deze sympathieke, topchef!
Dit kleine restaurant is een echte aanrader in Antwerpen centrum; vlotte bediening, verfijnde menu en eerlijke prijzen. Op Antwerpen proeft serveerden ze een ravioli met asperges en daslook en een culinaire falafel met bulgur. Winner!
Koning van de kibbeling en voor mijn part ook een van de toppers onder de foodtrucks. Ik keek er stiekem enorm naar uit om de fish burger te proeven… Maar die was dus niet van de partij. Een ietsiepietsie teleurstelling verdween als sneeuw onder de zon toen ik de bangelijke fish taco proefde. Goed nieuws: De heerlijke kibbeling van Jean kan je nu ook thuis maken. Onlangs bracht hij namelijk zijn eigen kibbeling beslag op de markt, ik ga er mee aan de slag #tobecontinued
——–
2 Reacties